Kaksi poikaansa tappanut ja sen jälkeen itsensä surmannut ruotsalaismies oli entinen ammattiurheilija – "Miksi tilanteen annetaan mennä näin pitkälle?"

Ruotsissa tällä viikolla itsensä ja kaksi poikaansa surmannut mies oli  oli entinen ammattilaisurheilija ja omassa lajissaan maansa huippuja.

Viime vuosina mies ei ollut ruotsalaismedian mukaan ollut yhtä aktiivisesti kilpaurheilussa mukana, mutta oli aiemmin aktiivinen harrastaja. Expressenin mukaan mies oli viisissäkymmenissä.

Ruotsalainen perheenisä ampui keskiviikkona Salassa kaksi poikaansa ja itsensä.

"Miksi tilanteen annetaan mennä näin pitkälle?"

Mies teki surmailtana Facebook-profiiliinsa suoran videolähetyksen, jossa hän tunnusti tappaneensa poikansa ja aikovansa seuraavaksi surmata itsensä. Mies kertoi videolla harkinneensa tekoa pitkään. Ruotsalaismedian mukaan videota katsoneet yrittivät pysäyttää miehen itsemurha-aikeet, mutta epäonnistuivat.

Nyt miehen avoin Facebook-sivu on täyttynyt koskettavista viesteistä, joissa toivotetaan voimia perheen läheisille ja ihmetellään, miksi mies päätyi traagiseen tekoon.

– Tämä on suuren surun päivä. Miksi tilanteen annetaan mennä näin pitkälle, kun ihminen voi huonosti? Voimia selvinneille, eräs kirjoittaja kommentoi sivuille.

Aftonbladetin haastattelemien miehen ystävien mukaan mies oli voinut henkisesti pahoin hiljattain tapahtuneen eron jälkeen.

– Olit ennenkuulumattoman hieno ihminen ja hyvä ystävä. Miksi päädyit tähän kaikista vaihtoehdoista? Olen hyvin surullinen ja on vaikea uskoa tämän tapahtuneen... Sydämesi ei jaksanut enää ja kielteisistä ajatuksistasi tuli liian raskaita kantaa. Haluan sanoa kaikkia eroa harkitseville: pitäkää huolta toisistanne, vaikka tilanne on vaikea, toinen henkilö kirjoittaa.

Olisiko Facebookin pitänyt reagoida nopeammin?

Miehen tekemä video ehti olla Facebookissa yli kymmenen tuntia ennen sen poistamista. Ruotsissa se on herättänyt keskustelun siitä, miten Facebookin pitäisi reagoida tällaisiin videoihin.

Expressenin tavoittaman Facebookin viestintäjohtajan Peter Münsterin mukaan somejätti käy jatkuvaa keskustelua eri organisaatioiden ja asiantuntijoiden kanssa siitä, miten sen olisi toimittava tällaisissa tapauksissa.

– Joissain tapauksissa asiantuntijat sanovat, että meidän ei pitäisi poistaa videota, jos henkilölle voidaan tarjota apua, Münster kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja