Kaksi pienen lapsen äitiä heitettiin ulos synnytyslääkäreiden tapahtumasta: ”Tässä on kyse ihmisoikeuksista ja hyvinvoinnista”

Uran ja äitiyden yhdistäminen – näin se onnistuu 6:07
Videolla kaksi naista kertoo, miten äitiyden ja työelämän voi yhdistää.

Kahta yhdysvaltalaista lääkäriä pyydettiin poistumaan synnytyslääkäreiden ja gynekologien tapaamisesta ”lapsettomuuspolitiikan” vuoksi, kertoo Yahoo Lifestyle. Naiset muistuttavat, ettei politiikka kannusta vanhemmuuden ja työelämän yhdistämiseen.

Yhdysvalloissa Nashvillessä järjestettävään lääkäreiden ACOG-tapahtumaan osallistuneet lääkärit Michelle Solone ja Tami Rowen toivat tapaamiseen mukanaan lapsensa. Solonen poika on puolivuotias, Rowenin tytär kuukauden päälle vuoden. Naiset olivat maksaneet liput itselleen sekä varanneet lapsilleen hoitopaikan.

Rowen kertoo Yahoo Lifestylelle, ettei hänen tyttärensä ehtinyt kauaa olla hoitopaikassaan, kun sieltä jo soitettiin ja äitiä pyydettiin palaamaan. Väsyneen ja lohduttoman pikkutytön itku loppui, kun äiti haki hänet pois. Rowen ajatteli ottavansa tyttärensä mukaan tapahtumapaikalle.

Sisäänkäynnillä Rowenille sanottiin, ettei vauvojen tuonti alueelle ollut sallittu. Koska äiti ei pystynyt enää viemään pientä lastaan hoitopaikkaan, hän vietti koko päivän istuen hotellihuoneessaan.

– Se sai minut vihaiseksi. Olen osallistunut moniin lääketieteellisiin konferensseihin, usein kahden lapseni kanssa. Joskus ihmiset tuijottavat, mutta kukaan ei koskaan ole pyytänyt minua lähtemään, Rowen sanoo.

”Kyse ihmisoikeuksista ja hyvinvoinnista”

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Puolivuotiaan vauvansa tapaamiseen tuonut Solone puolestaan pääsi tapahtumapaikalle rattaissa istuvan pienokaisensa kanssa helposti. Ongelmat tulivat vastaan vasta sisällä. Solonea pyydettiin poistumaan alueelta, koska sinne ei sallittu tulevan alle 18-vuotiaita.

Lounasta syönyt Solone keskeytti ateriansa ja hänet ohjattiin ulos sivussa olevasta uloskäynnistä.

Järkyttynyt Solone etsi paikan, jossa imettää poikaansa ja lähetti tilanteesta kuvan kollegoilleen selittäen tilannettaan. Kollegat pyysivät luvan jakaa tarinan sosiaalisessa mediassa, jossa se on lähtenyt leviämään vauhdikkaasti.

– Imettäminen selvästi teki tästä asiasta sensaation sosiaalisessa mediassa, mutta tässä on kyse ihmisoikeuksista ja hyvinvoinnista – työssäkäyvien vanhempien työelämän edistämisestä, Solone sanoo.

Tapahtumalta nopea kannanotto

Tapaamisen järjestänyt ACOG on vastannut kritiikkiin kertomalla, että tapahtuma on kielletty alle 18-vuotiailta turvallisuussyistä. ACOG kuitenkin pahoittelee, että tämä on aiheuttanut hankaluuksia tapahtumaan osallistuneille vanhemmille. ACOGin mukaan vanhemmat saavat tuoda vauvansa tapahtuma-alueelle, jos lapsi on vanhempansa sylissä.

Ensi vuonna tapahtuma aikoo muuttaa politiikkaansa väljemmäksi ja sallia lasten osallistumisen.

Sosiaalisessa mediassa selityksiä ei ole purematta nielty. Niitä on kutsuttu riittämättömiksi. Kritiikkiä on herättänyt erityisesti imettävän äidin sulkeminen pois tapahtumasta.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Lähteet: Yahoo Lifestyle, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat