Kaksi autoa poltettiin Vantaalla – omistaja syyttää vasemmistoradikaalien yritykseksi sabotoida äärioikeistolaista konserttia

Vantaan Tulppaanitiellä sytytettiin tänään aamuyöllä noin kello 4.50 tuleen kaksi henkilöautoa, ja kolmas vaurioitui auto lievästi.

Poliisi kaipaa tapauksen tiimoilta silminnäkijähavaintoja. Tuhopolttojen uhriksi joutunut mies syyttää teosta äärioikeistoa vastustavia vasemmistoanarkisteja. Syynä olisi itsenäisyyspäivänä Vantaalla ravintola Bar Rock Bearissa järjestettävä keikka, jolla soittaa joukko äärioikeiston suosimia yhtyeitä.

– Nämä autot poltettiin kotipihaltani. On tullut kaikenlaisia uhkauksia, ravintolan musiikkitoiminnasta vastaava Veikko Bakker kertoo puhelimitse.

– Kaksi meni tuusannuuskaksi, kolmatta en päässyt tutkimaan, hän toteaa autoista.

Keikkaa vastustavat joukot ovat hänen mukaansa aiemminkin hyökänneet ravintolaa vastaan, joka on isännöinyt useiden eri genrejen lisäksi myös yhtyeitä, jotka sanoitustensa tai muista syistä ovat äärioikeistolaisten suosiossa. Aiemmin Bakkerin mukaan kolmen hengen ryhmä tukki ennen keikkaa ravintolan vessan sementillä.

– Koko yläkerran vessat auki, viikon homma kahdelta mieheltä, Bakker kuvaa seurauksia.

"Pikkuinen sota on pystyssä"

Bakker on tyytymätön, että ravintola on isännöimiensä keikkojen vuoksi leimattu ”natsipaikaksi”. Tämä hänen mukaansa provosoi tapahtuneen kaltaisiin tekoihin. Ravintolassa soitetaan hänen mukaansa kaikenlaista musiikkia eri genreistä. Useat muut ravintolat ovat lopettaneet äärioikeistolaisista yhteyksistä tunnettujen yhtyeiden keikkojen järjestämisen aiheen herättämän pahennuksen vuoksi.

– Silloin kun vähän isänmaallista musiikkia soitetaan, niin silloin tullaan aukomaan päätään, Bakker toteaa tulevasta keikasta.

Bakker uskoo hänen hänen kotinsa edustalla olleiden autojen kimppuun hyökätyn, koska ravintolaa itseään vastaan ei pystytty iskemään.

– Tässä käydään henkilökohtaisiin asioihin kiinni. Jos kotiin tullaan heittämään polttopulloja ja uhataan perhettä, niin kyllä tässä pikkuinen sota on pystyssä, hän toteaa.

Tapahtumaa ei tulla perumaan

Hän kiittää poliisia aktiivisesta yhteydenpidosta ja on tyytyväinen asian hoitoon.

– Poliisi hoitaa asiansa esimerkillisen hienosti, hän toteaa tuhopolton selvityksessä.

Muutosta itsenäisyyspäivän ohjelmaan ei kuitenkaan tule hänen mukaansa tule. Poliisi on tiedossa päivän ohjelmasta, ja Bakker vakuuttaa ravintolassa sisällä olevan illalla aivan rauhallista.

– Itsenäisyyspäivän keikkaa ei todellakaan tulla perumaan.

MTV Uutiset ei tavoittanut poliisia tarkempien tietojen saamiseksi. Tiedossa ei siis ole, tutkiiko poliisi tapauksessa mahdollista poliittista motiivia.

Poliisi pyytää kaikkia tapaukseen liittyviä tietoja ja havaintoja ilmoitettavaksi virka-aikana Itä-Uudenmaan poliisin tutkinnan numeroon puhelimitse 0295 436442. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja