Kakkoskoti lämpimästä – mitkä kohteet suomalaisia houkuttelevat?

Espanja sekä Yhdysvaltojen Florida ovat tunnetusti vetäneet etenkin eläkeläisiä puoleensa. Mistä tämä johtuu?

Moni suomalainen, erityisesti eläkeläinen, on valinnut kakkoskodikseen asunnon Espanjan lämmöstä tai kaukaa Floridan auringon alta. Ulkomailtakin asuntoja välittävän RE/MAX-kiinteistövälitysketjun yrittäjä Markku Himanen kertoo, että molemmat kohteet vetävät puoleensa edelleen. Miksi juuri nämä paikat ovat valikoituneet suosikkikohteiksi?

– Varmaan lämpö ja se, että siellä on jo hyvin paljon suomalaisia ennestään, houkuttelevat uusia suomalaisia puoleensa. Espanja on lähellä ja lennot ovat edullisia. Sieltä voi poiketa Suomeen helposti tarpeen tullen. Monethan lähtevät sinne vain talvikuukausiksi ja tulevat kevään alkaessa takaisin Suomeen. Noissa paikoissa on tiiviitä yhteisöjä ja suomenkielisiä palveluja on hyvin paljon, mikä on monille hyvin tärkeää, Himanen kertoo.

Himasen mukaan Floridan asuntojen ostamista on helpottanut euron vahva kurssi dollariin nähden. Asuntojen hintataso varsinkin Espanjassa on puolestaan tullut roimasti alaspäin, joten tarjontaa on yllin kyllin ja asuntoja on paljon jopa tyhjillään.

– Se on toisaalta haaste niille, jotka ovat aikeissa myydä omansa pois.

Haussa asunto Espanjasta? Tutustu Jokakodin kohteisiin!

Jos Espanja tai Florida eivät innosta mahdollisena kakkoskotimaana, on niiden rinnalle nousemassa kolmaskin suosiota suomalaisten keskuudessa herättävä kohde.

– Turkki on varmaan Euroopan maista se, jonne on alkanut virrata suomalaisia yhä enemmän ja enemmän muutenkin kuin pelkästään lomalle. Siellä suosituissa lomakohteissa rakennetaan paljon uusia asuntoja, joiden hinnat täältä katsottuna ovat melko edullisia, Himanen vinkkaa.

Haaveissa asunto ulkomailta?Tutustu Jokakodin kohteisiin!


LUE MYÖS:


Hannakaisa Taskinen, hannakaisa.taskinen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat