Kaiserslauten pahoissa talousongelmissa

Vakavassa talouskriisissä oleva Saksan Bundesliigassa pelaava jalkapalloseura Kaiserslauten ilmoitti torstaina myyneensä stadioninsa pelastaakseen olemassaolonsa. Seura kuitenkin ilmoitti, että tuho on edessä, mikäli seura putoaa Bundesliigasta.

Vielä muutama vuosi sitten Saksan mahtiseuroihin kuulunut Kaiserslauten myi Fritz-Walter -stadioninsa erityisesti tätä kauppaa varten muodostetulle yhtiölle, jonka osakkeita meni kotikaupungille, maakunnalle ja paikallisille pankeille. Nelinkertaisen Saksan mestariseuran täytyy nyt maksaa vuokraa pelatessaan stadionilla. Seura ei ilmoittanut paljonko rahaa se kaupasta sai.

Seuran tiedotteen mukaan kauppa pelastaa seuran, mutta vain jos se onnistuu säilyttämään paikkansa Bundesliigassa. Kaiserslautenilla on tällä hetkellä noin 30 miljoonaa euroa velkaa ja se määrättiin viime kuussa maksamaan yli 12,9 miljoonaa euroa verorästejä. Seura saa ensi kaudella liigalisenssin vain, jos sen onnistuu selviytyä taloussotkuistaan.

Seuran puheenjohtajan Rene C. Jäggin mukaan putoaminen Bundesliigasta merkitsisi erittäin todennäköisesti lisenssin menetystä, koska seuralla ei olisi tällöin tarpeeksi tuloja lisenssin takeeksi. - Olen erittäin onnellinen stadionyhtiön perustamisesta, mutta jos putoamme, niin erittäin todennäköisesti emme saa enää liigalisenssiä.

Kaiserslautenin, kuten muutaman muunkin saksalaisseuran, talousvaikeudet alkoivat televisio-oikeuksia omistaneen KirchMedian romahdettua. Seura pelastautui jo kerran melko erikoisella kaupalla, jossa se möi kärkimies Miroslav Klosen siirto-oikeudet paikalliselle lottoyhtiölle viidellä miljoonalla eurolla.

Kaiserslauten on tällä hetkellä Bundesliigan hännillä, mutta vain kaksi pistettä säilymisrajan alapuolella. Kaiserslauten on voittanut Saksan mestaruuden vuosina 1951, 1953, 1991 ja 1998. Saksan cupin voitto on tullut 1990 ja 1996. Vuoden 1998 mestaruus oli historiallinen, sillä tuolloin Kaiserslauten voitti Bundesliigan historian ainoana nousijana mestaruuden heti ensimmäisellä kaudellaan Bundesliigassa.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat