Kaisa Mäkäräiseltä suora tunnustus Ylen haastattelussa: "Jo ensimmäisellä pystyllä olin ihan nakit"

6:24
Kaisa Mäkäräinen 14:s ampumahiihdon MM-kisojen päätösmatkalla.

Kaisa Mäkäräinen ei saanut täysosumaa ampumahiihdon MM-kisojen päätöspäivänäkään, kun Anterselvan MM-yhteislähtö toi 14. sijan. Sijoitus oli uran 12. MM-rupeaman paras henkilökohtaisilla matkoilla, sillä sprintissä Mäkäräinen oli 40:s, takaa-ajossa 22:s ja normaalimatkalla 21:s.

Päätösmatka oli rankka.

–  Tosi väsynyt olen. Tänään oli vielä kunnon vesikeli, sellaista ei kukaan olisi kaivannut. Kisa oli varmasti kaikille vaikea, Mäkäräinen kertoi Ylen tv-haastattelussa.

–  Ensimmäisen kierroksen selvisin vielä ookoo, mutta sen jälkeen oli raskasta.

Mäkäräinen ampui yhteensä viisi sakkoa. Ensimmäinen makuupaikka sujui puhtaasti, toiselta makuu- ja ensimmäiseltä pystypaikalta hän ampui kummaltakin yhden sakkokierroksen. Kisojen viimeiseltä ampumapaikalta tuli sitten vielä pystyltä kolme sakkoa.

–  Jo ensimmäisellä pystyllä olin ihan nakit, ja sitten toisella pystyllä jo niin puhki, etten vaan kyennyt parempaan.

Mäkäräinen, 37, ei suostunut miettimään uran jatkoa. Ainakaan julkisesti.

–  Se ei ole tämän päivän kysymys, ajatukset ovat tässä kisassa. Maailmancupia on jäljellä vielä kolme viikonloppua, katsotaan sen jälkeen. En halua isoja päätöksiä kesken kisojen julki sanoa.

Mäkäräisen kausi on ollut hankala jo ennen MM-kisoja. Tammikuisen Oberhofin yhteislähtövoiton lisäksi koossa on vain kaksi sijaa kymmenen parhaan joukkoon. Vaisuuden takana on ammunta ja varsinkin pystypaikka, jossa osumaprosentti on vain hieman päälle 70:n.

–  Kesällä tehtiin muutoksia ammuntaan, ja tietty voi ajatella, että ei ne kaikki olleet hyviä (muutoksia). Mutta haluan yhä kehittyä, en vain hakata päätä seinään. Yritetään keksiä vielä, miten (tällä kaudella) saisi kurssia käännettyä penkalla, Mäkäräinen mietti Ylelle.

Kausi jatkuu vajaan parin viikon päästä Nove Meston maailmancupilla. Sen jälkeen Mäkäräinen pääsee kotiareenalle Kontiolahteen 13.–14. maaliskuuta. Kausi päättyy Holmenkollenin cup-koitoksiin 20.–22. maaliskuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.