Kaisa Mäkäräinen romahti mitalipaikassa – MM-kisojen kuningattarelle mestaruus ja yhteensä seitsemäs mitali!

Kaisa Mäkäräinen jäi 14:nneksi ampumahiihdon MM-kisojenpäätösmatkalla, 12,5 kilometrin yhteislähdössä Italian Anterselvassa sunnuntaina. 

Mäkäräinen ampui yhden sakon toiselta ja kolmannelta paikalta. Kun hän aloitti viimeisen pystyammunnan, edellä olleiden hudit avasivat suomalaiselle otollisen mitalimahdollisuuden. 

Ammunnan aloitus kesti, ja kun sakkoja tuli peräti kolme, Mäkäräinen putosi pois kärkitaistelusta. Maalissa hänen eronsa kärkeen oli 1.33.  

Maailmanmestaruuden nappasi kisojen kuningatar, Norjan Marte Olsbu Röiseland. Kaksi sakkoa tähdännyt Röiseland kukisti Italian Dorothea Wiererin (3 sakkoa) viimeisellä lenkillä, ja lopulta ero oli 20,7 sekuntia. Pronssia otti Ruotsin Hanna Öberg

Röiselandin saldo Anterselvasta oli mieletön: viisi kultaa ja kaksi pronssia seitsemältä matkalta! Maailmanmestaruuksista kolme tuli viesteistä. Wierer otti kaksi kultaa ja kaksi hopeaa. 

Mäkäräisen henkilökohtaiset sijoitukset MM-kisoista olivat 40, 22, 21 ja nyt 14. Anterselvassa saatettiin nähdä 37-vuotiaan Mäkäräisen arvokisajäähyväiset, sillä suomalaistähti ei ole vielä tehnyt virallista päätöstä uransa jatkosta.  

MM-kisat päättävä miesten 15 kilometrin yhteislähtökisa starttaa klo 16.  

Lue myös:

    Uusimmat