Kaisa Mäkäräinen toppuuttelee ylistystä upeasti alkaneesta kaudesta: "Muistutus siitä, että me pidämme jalat aika visusti maassa"

Kaisa Mäkäräinen hiihti ampumahiihdon maailmancupin Hochfilzenin takaa-ajon kilpailun voittoon. Suomalainen nousi viimeisellä hiihto-osuudella kärkipaikalle, ja nappasi kauden kolmannen voittonsa. Mäkäräinen kuitenkin toppuuttelee ylistystä upeasti alkaneesti kaudesta.

Suomalainen on aloittanut kauden erinomaisesti. Hän on noussut nyt seitsemään pisteen päähän maailmancupia johtavasta Dorothea Wiereristä

– Ampumahiihdossa on mielestäni ihan turha lähteä menemään seuraavaa kisaa pitemmälle. Mitä tahansa voi tapahtua, missä tahansa kisassa. Miehissä on huippunimilläkin ollut tämän kauden aikana niitä suurempiakin heilahduksia. Se on muistutus siitä, että me pidämme jalat aika visusti maassa, Mäkäräinen sanoo MTV Urheilulle.

– Ei sitä lähdetä ajattelemaan, että millainen kausi on tulossa. Keskittyminen on vahvasti ainoastaan siinä seuraavassa kisassa. Keväällä sitten nähdään, millainen kaudesta tuli. Vielä ei olla nähty muilta parhaita suorituksia, Mäkäräinen jatkaa.

Mäkäräinen yllättyi siitä, että kaikilla oli vaikeuksia ammunnan kanssa. 

– Se oli yllättävää, sillä kisassa oli hyvät olosuhteet. Odotin, että olisi ollut enemmän nolla-ampujia. Ei se mene samalla kaavalla viikosta toiseen. Sen takia tässä lajissa säilyykin tuo jännitys hyvin, Mäkäräinen toteaa.

Jouluna ohjelma on Mäkäräisellä sen verran tiivis, että hän ei kerkeä käymään koti-Suomessa. 

– Kierretään se kolme viikkoa putkeen. Ensimmäinen kisa on Tshekissä vasta perjantaina, mutta ei ole mitään järkeä lähteä matkustamaan täältä Suomeen. Miehet aloittavat oman urakkansa jo torstaina. Maanantaina on luvassa pitkä automatka ja pari harjoituspäivää siihen. Sen jälkeen ollaankin taas jo kisassa kiinni, Mäkäräinen kertoo.

Hochfilzenissä nähtiin eriskummallinen tilanne sään suhteen, sillä vielä sunnuntaina vettä tuli kaatamalla. 

– Kahdessa päivässä tuli puoli metriä lunta. Täällähän on erittäin huikeat talvimaisemat. Onneksi ehti sataa tuo lumi, niin saatiin hyvät olosuhteet kisoihin. Täällä vuorilla se menee tosin hiukan eri tavalla, kuin meillä siellä pohjoisessa, kesä saattaa muuttua ihan hetkessä talveen, Mäkäräinen päättää. 

Hochfilzenissä kisataan sunnuntaina viestit, mutta Mäkäräinen ei osallistu kisaan.

Lue myös:

    Uusimmat