Kaipaatko vaihtelua? Luo katsaus talvisesongin kehystrendeihin!

Silmälaseilla saa loihdittua uuden ilmeen nopeasti. Asiantuntijan mukaan suomalaisten kehysmaku on kansainvälisesti vertailtuna yllättävän persoonallinen ja rohkea.

Suomalaiset uskaltavat rohkeasti kokeilla erilaisia ja trendikkäitä kehyksiä. Synsamin optikko-stylisti Tuulia Alanen-Brandtin mukaan talvisesongissa nähdään muun muassa pintoja, pyöreitä muotoja ja 50-lukua henkiviä kehyksiä.

– Nyt näemme kehyksissä paljon mattaa ja kulutettua pintaa sekä ihanaa rouheutta ja puumaisia kuoseja. Myös tekstiilit, kuten farkku ja sametti, ovat pintamateriaalina erittäin muodikkaita, Alanen-Brandt kuvailee talven kehystrendejä.

Omaan silmälasityyliin voi poimia vallitsevista muotivirtauksista itselle mieluisimpia elementtejä.

Ennen kehysostoksille lähtöä kannattaa miettiä, haluaako täysin uutta ilmettä vai kenties vain päivitystä tyyliin. Kehyshyllyllä yksin pyöriminen ja sovittelu eivät usein johda parhaaseen lopputulokseen, joten osaavan optikon asiantuntemusta kannattaa hyödyntää avoimin mielin.

– Optikko tuntee trendit ja osaa valita niistä asiakkaalleen oikeat vaihtoehdot. Lisäksi ammattilainen auttaa oikean koon valinnassa, huolehtii istuvuudesta ja siitä, että kehykset eivät tee alakuloiseksi, vaan suhteutuvat hyvin kulmalinjan kanssa nostaen ilmettä, Alanen-Brandt selventää.

Korosta talvitrendejä muhkeilla kehyksillä

Silmälasitrendit eivät täysin seuraa vaatemuodin nopeaa puolenvuoden kiertoa, mutta oman kehystyylin voi sovittaa yhteen esimerkiksi vallitsevan vuodenajan kanssa. Suomalaisilla onkin yhä enemmässä määrin useammat lasit rinnakkain käytössä, kun vielä kymmenen vuotta sitten mentiin yksillä laseilla vuosikaudet.

– Talven muhkeiden neuleiden ja huivien kaveriksi sopivat hieman raskaammat ja tummemmat kehykset. Kesällä taas halutaan usein verhota katse keveisiin ja värikkäisiin kehyksiin, Alanen-Brandt kertoo.

Oikeanlainen kehystyyli tekee suomalaisten tyypillisesti kalpealle iholle ihmeitä. Kehys tulisi valita niin, ettei se tee turhia varjoja kasvoille. Erityisesti murretut ja lämpimät sävyt piristävät tehokkaasti valjun talvi-ihon ilmettä.

Lähde: Synsam

Lue myös:

    Uusimmat