Mainos

Kaipaatko tietoa huonekasvien hoidosta?

Kasvioppaasta löydät yleistä tietoa kasveista, niiden kasvuolosuhteista sekä tietoa ja vinkkejä niiden hoidosta.

Huonekumipuu

Kumiviikuna eli huonekumipuu kuuluu Moraceae-heimoon, jonka tunnetuimmat lajit ovat viikuna ja apinanleipäpuu. Kumiviikuna on suosittu huonekasvi, jonka suosio perustuu helppohoitoisuuteen ja sopeutuvaisuuteen.

Kumiviikunan suuria ja kiiltäviä lehtiä voi pyyhkiä Substral Lehtikiiltopyyhkeillä tai sumuttaa Substral Lehtikiilto aerosolilla. Kumiviikunaa voi huoletta leikata ja juurruttaa leikattuja versoja maljakossa.

Limoviikuna

Limoviikuna muistuttaa hieman kotoista koivuamme tuuheine ja siroine lehtineen. Lannoittamiseen sopii Substral Kasviravinne tai Substral Ekologinen Kasviravinne.

Täpläkirjovehka

Helppohoitoiset ja näyttävät kirjovehkat ovat hyvin suosittuja sisustuskasveja. Kasvukaudella kerran viikossa Substral Kasviravinteella.

Rahapuu

Pohjoisissa oloissa huonekasvina, rahapuu saattaa kasvaa noin metrin korkuiseksi. Kasvi on parhaimmillaan runsasoksainen ja tanakkarunkoinen. Rahapuuta lannoitetaan Substralin Kasviravinteella.

Palmuvehka

Palmuvehka on kiiltävälehtinen, helppohoitoinen ja näyttävä huonekasvi, joka on vasta viime vuosina on vakiinnuttanut asemansa monenlaisissa sisustuksissa. Lannoitukseen sopii Substralin Kasviravinne kerran viikossa tai vaihtoehtoisesti voi lisätä kerran kahdessa kuukaudessa Substral Kasviravinnepuikoja viherkasveille.

Jukkapalmu

Jukkapalmun eli kiiltojukan tunnusomaisen suomuisen, puutuneen varren päähän kasvaa vahvojen, tummanvihreiden, jopa 120 cm pitkien lehtien muodostamia ruusukkeita.

Maaliskuusta syyskuuhun Jukkaa tulisi lannoittaa kolmen viikon välein Substral kasviravinteella. Lokakuusta helmikuuhun kasvin ravitsemisen voi jättää kahteen kertaan kuussa. Pitkäaikaisravinnoksi sopii Substral kasviravinnepuikot viherkasveille kahden kuukauden välein.

Bougainvillea

Bougainvilleat ovat köynöskasveja, joilla on huomiota herättävän kirkasväriset kukat. Oikein hoidettuna se kukkii koko vuoden. Bougainvilleaa lannoitetaan viikoittain kasvukaudella ja lokakuusta helmikuuhun vain kahdesti kuukaudessa.

Lannoittamiseen sopii Substral Kasviravinne. Pidempiaikaiseen lannoitukseen sopivat viherkasveille tarkoitetut Substral Kasviravinnepuikot kerran kahdessa kuukaudessa vaihdettuna.

Kahvipuu

Kahvipuun pensasmainen kasvu, tummanvihreät, kiiltävät lehdet ja sen voimakastuoksuiset kukat innostavat yhä useampia kasviharrastajia

Kahvipuuta voi lannoittaa alkuvuodesta syksyyn asti kerran viikossa Substral Kasviravinteella. Lokakuusta maaliskuuhun lannoitus tulee vähentää kahteen kertaan kuukaudessa. Kätevä pidempiaikainen lannoitusmenetelmä on yksi Substral Kasviravinnepuikko joka toinen kuukausi.

Kultaköynnös

Kultaköynnös soveltuu sekä roikkuvaksi kasviksi, että kiipeäväksi köynnökseksi, niinkuin se kotisijoillaan elää.

Kasvipuuta on hyvä lannoittaa viikoittain Substral kasviravinteella. Talvikuukausina, lokakuusta helmikuuhun, tarvitsee kultaköynnöstä lannoittaa vain kahdesti kuukaudessa. Käteväksi pidempiaikaiseksi lannoitusmenetelmäksi suositellaan Substral Kasviravinnepuikkoja viherkasveille joka toinen kuukausi. Lokakuusta helmikuuhun tulee annostelu harventaa puoleen tai siirtyä nestemäiseen lannoitteeseen

Köynnösvehka

Köynnösvehkalle voi kerran viikossa antaa kasteluveteen jatkettuna esimerkiksi Substral kasviravinnetta. Lannoittaa tulisi talvikuukausina lokakuusta helmikuuhun vain kahdesti kuussa.

Käteväksi pitkäaikaiseksi lannoitusmenetelmäksi suositellaan viherkasveille tarkoitettuja Substral kasviravinnepuikkoja kahden kuukauden välein vaihdettuna. Lokakuusta helmikuuhun lannoituksen voi vähentää puoleen.

Köynnösviikuna

Kasteluvettä voi kerran viikossa jatkaa Substral kasviravinteella. Lokakuusta helmikuuhun lannoituksen voi harventaa vain kahteen kertaan kuukaudessa.

Käteväksi pitkäaikaiseksi lannoitusmenetelmäksi suositellaan viherkasveille tarkoitettuja Substral kasviravinnepuikkoja kahden kuukauden välein vaihdettuna. Lokakuusta helmikuuhun lannoituksen voi puolittaa.

Lyyraviikuna

Kasteluveteen voi kerran viikossa lisätä Substral kasviravinnetta. Pidempiaikaiseen lannoitukseen sopivat viherkasveille tarkoitetut Substral Kasviravinnepuikot kerran kahdessa kuukaudessa vaihdettuna. Lokakuusta helmikuuhun voidaan puikkojen vaihtoa harventaa puoleen.

Malakanlaikkuvehka

Kasteluveteen voi lisätä kahden viikon välein Substral Kasviravinnetta. Talvella lannoituksen voi vähentää yhteen kertaan kuukaudessa.

Pidempiaikaiseen lannoitukseen sopivat viherkasveille tarkoitetut Substral Kasviravinnepuikot kerran kahdessa kuukaudessa vaihdettuna. Lokakuusta helmikuuhun lannoituksen voi vähentää puoleen.

Paavalinkukka

Kasteluveteen voidaan lisätä kerran viikossa Substral Kasviravinnetta. Talvikuukausina, lokakuusta helmikuuhun lannoituksen tulee tapahtua vain kaksi kertaa kuussa.

Pidempiaikaiseen lannoitukseen sopivat viherkasveille tarkoitetut Substral Kasviravinnepuikot kerran kahdessa kuukaudessa vaihdettuna. Lokakuusta helmikuuhun lannoituksen voi vähentää puoleen.

Peikonlehti

Maaliskuusta elokuuhun peikonlehteä voi lannoittaa 14 päivän välein Substral kasviravinteella. Pidempiaikaiseen lannoitukseen sopivat viherkasveille tarkoitetut Substral Kasviravinnepuikot kerran kahdessa kuukaudessa vaihdettuna. Lokakuusta helmikuuhun lannoituksen voi vähentää puoleen

Saniaiset

Tropiikista ja tropiikista peräisin olevat saniaiset herättävät huomiota niiden monimuotoisilla ja -värisillä lehdillään.

Saniaisille vakituinen lannoitus on tärkeää. Kasteluveteen voi lisätä 14 päivän välein Substral kasviravinnetta. Hidaskasvuisia lajeja tulee lannoittaa vain 4 viikon välein. Hyvä pitkäaikainen lannoitusmenetelmä ovat viherkasveille tarkoitetut Substral kasviravinnepuikot, joita annetaan puolet tavallisesta annoksesta kahden kuukauden välein. Talvikuukausina lannoitus ei ole pakollista.

Traakkipuu

Traakkipuun tunnistaa sen pitkistä ja kapeista, joillain lajikkeilla kaksi värisistä lehdistään.

Kasteluveteen voi kerran viikossa lisätä Substral kasviravinnetta. Lannoituksen voi talvikuukausina lokakuusta helmikuuhun vähentää kahteen kertaan kuukaudessa Pidempiaikaiseen lannoitukseen sopivat viherkasveille tarkoitetut Substral Kasviravinnepuikot kerran kahdessa kuukaudessa vaihdettuna. Lokakuusta helmikuuhun lannoituksen voi vähentää puoleen.

Huonevehka

Huonevehkat kukkivat maaliskuusta kesäkuuhun keltaisin, vaaleanpunaisin tai valkoisin kukin.

Huonevehkaa on hyvä lannoittaa viikoittain Substral kasviravinteella (ei lepokautena). Talvikuukausina, lokakuusta helmikuuhun, tarvitsee sitä lannoittaa vain kahdesti kuukaudessa.Käteväksi pidempiaikaiseksi lannoitusmenetelmäksi suositellaan Substral Kasviravinnepuikkoja viherkasveille joka toinen kuukausi. Lokakuusta helmikuuhun tulee annostelu harventaa puoleen tai siirtyä nestemäiseen lannoitteeseen

Lue lisää: www.substral.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.