Kaipaako makuuhuoneesi päivitystä? Ota nämä seikat huomioon peittoa valitessasi

Kaipaako makuuhuoneesi päivitystä? Ota nämä seikat huomioon uutta peittoa valitessasi

Onko vanha peittosi aikansa elänyt vai kaipaatko talveksi lämpimämpää vaihtoehtoa? Lue asiantuntijan vinkit uuden peiton valintaan.

Talven tullessa vaatekaappi täyttyy lämpimillä talvivaatteilla. On aivan loogista, että myös vuodevaatteet vaihtuvat talvisimpiin vaihtoehtoihin.

Varsinkin jos palelet tai hikoilet helposti unissasi, kannattaa hankkia kesäksi ja talveksi omat peitot. Muut voivat pärjätä hyvin myös yhdellä peitolla ympäri vuoden, kertoo Sales Marketing Manager Riikka Leskinen JYSK:stä.

Valitse peitto omien tarpeiden mukaan

Oikeanlaisen peiton valinnalle on useampia kriteereitä, jotka kannattaa ottaa huomioon uutta peittoa hankkiessa.

– Makuuhuoneen lämpötila määrää sen, miten paljon peiton pitäisi lämmittää. Omat mieltymykset sen sijaan ratkaisevat sen, minkä levyinen ja paksuinen peitto kannattaa hankkia, ja mistä materiaaleista se on valmistettu, Leskinen kertoo.

Hyvä peitto viimeistelee yöunet, ja usein peiton materiaali ja tuntu vaikuttavat osaltaan myös peiton valintaan. Näiden syiden vuoksi peitto onkin aina henkilökohtainen valinta.

Peitot luokitellaan yleensä niiden eristyskyvyn mukaan, jolloin oman mieltymyksien ja tarpeiden mukainen peitto on helpompi valita.

– Erittäin lämmin peitto kannattaa valita, jos palelee herkästi. Kun vielä tarkastaa, että erittäin lämpimän peiton täytteen kantavuus on korkea, varmistaa lämpimät ja miellyttävät unet.

Ota huomioon kantavuus ja pestävyys

Untuvapeittoja pidetään erinomaisina peitevaihtoehtona, sillä untuvapeitteillä on luonnollinen lämmönsäätelykyky. Untuvapeitto saa aikaan luonnollisen nukkumislämpötilan, jolloin huonelämpötilaa ei tarvitse nostaa talvellakaan kovin korkealle.

Untuvapeitot valmistetaan montaa eri laatua ja myös hinnat vaihtelevat huimasti. Tämä voi aiheuttaa päänvaivaa peitto-ostoksilla.

– Suosittelemme tarkistamaan täytteen kantavuuden, sillä se kertoo tuotteen laadusta ja eristävyydestä, Leskinen toteaa.

Kantavuus kertoo kuluttajalle sen, kuinka paljon täytteessä on ilmaa. 

– Pienen kantavuuden omaava täyte voi olla lämmin, mutta se ei hengitä niin hyvin kuin suuremman kantavuuden omaava.

Useimpiin untuvapeitteisiin on tikattu myös lokeroita, joiden määrä vaihtelee peitteen mukaan. Mitä enemmän peitossa on lokeroita, sitä paremmin lämpö pysyy peiton sisällä. Lokeroiden avulla myös peiton muhkeus lisääntyy.

– Peittoa valittaessa on syytä huomioida myös sen pestävyys eli hoito-ohjeet. Esimerkiksi lasten peittoa voidaan joutua pesemään useammin, Leskinen kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat