Kaikkien aikojen kallein suomalaisleffa – Big Gamen minibudjetti ihmetyttää ulkomailla

Big Game on kaikkien aikojen kallein suomalaiselokuva 8,5 miljoonan euron budjetillaan. Ulkomailla hämmästelläänkin, miten summalla on saatu elokuvaan useampi Hollywood-tähti ja näyttäviä efektejä.

Jalmari Helanderin Big Game on kallein suomalaiselokuva koskaan 8,5 miljoonan euron budjetillaan. Elokuvassa nähdään useita Hollywood-tähtiä, kuten Samuel L. Jackson ja Felicity Huffman.

Hollywoodin mittakaavassa budjetti ei suinkaan ole suuri, sillä näyttävien toimintaelokuvien budjetti on usein kymmeniä miljoonia dollareita.

Helander kertoi MTV.fille torstaina Helsingin Kaisaniemessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, etteivät he joutuneet tinkimään juuri mistään kuvausten aikana.

– Kaikki oli suunniteltu tarkkaan etukäteen, emmekä käyttäneet rahaa mihinkään turhaan. Emme esimerkiksi kuvanneet mitään sellaista, mitä ei elokuvassa nähdä.

– Keskityimme siihen, että saamme rahan näkymään valkokankaalla mahdollisimman tehokkaasti, Helander kertoi.

Big Game kuvattiin Saksassa ja Suomessa reilussa kuukaudessa. Isojen Hollywood-tuotantojen kuvaukseen saatetaan käyttää Helanderin mukaan helposti kolmisen kuukautta.

– On ollut kiva kuulla ulkomailla, kun jengi ihmettelee, miten tämä on voitu tehdä tuollaisella rahalla.

– Elokuva näyttää ja kuulostaa juuri niin isolta, kuin olin aina haaveillutkin, Helander riemuitsee.

Toimintaseikkailu Big Game saa ensi-iltansa Suomessa 19. maaliskuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat