Kaikki koronapotilaat eivät ole hakeutuneet sairaalaan koronainfektion takia – kyseessä "sivulöydös": Ylilääkäri kertoo, miten omikroniin nyt suhtaudutaan sairaaloissa

Kaikki koronapotilaat eivät ole sairaalahoidossa koronan vuoksi 1:42
Katso johtajaylilääkäri Mikko Pietilän haastattelu videolta!

Suomessa on tällä hetkellä sairaalahoidossa 398 koronapotilasta, noin 90 enemmän kuin vielä viikko sitten. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä huomauttaa, etteivät kaikki koronapotilaat ole hakeutuneet sairaalaan koronan vuoksi.

– Sellainen ilmiö on yleistynyt, että potilaat ovat sairaalassa jonkin muun syyn vuoksi, mutta sivulöydöksenä koronatesti on positiivinen. Tämä voi mahdollisesti liittyä siihen, että tautia on omikronin myötä enemmän, Pietilä kertoo MTV Uutisille.

– Tietty ristiriita tässä kyllä on, sillä näyttöä meillä ei ole siitä, että omikronpotilaita olisi runsaasti sairaalahoidossa. Käsitykseni mukaan meillä ei juurikaan ole sairaaloissa omikronpotilaita. Yksittäisiä potilaita on, mutta heillä on pääsääntöisesti sairaalahoidon syynä muu kuin koronainfektio. Täsmällisiä lukuja en ikävä kyllä pysty vielä antamaan.

Pietilä muistuttaa että tietoa saadaan päivä päivältä enemmän. Tällä hetkellä täytyy toimia sillä olettamuksella, että omikron olisi vakavaa taudin muotoa aiheuttava.

– Tiedon lisääntyessä pystymme myös tekemään ratkaisuja erilaisten rajoitustoimien tarpeellisuudesta perustuen siihen kuinka vakavalta tilanne vaikuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat