Kaikki eduskuntaryhmät tukevat valmiuslain käyttöönottoa – valmiuslaki käsitellään lopullisesti eduskunnassa vasta torstaina

Hallitus kertoo nyt, millaisia poikkeustoimia valmiuslaki tuo mukanaan – MTV Uutiset paikalla tiedotustilaisuudessa 38:11
Hallitus tiedotti tänään valmiuslain käyttöönotosta ja rajavalvonnasta. Voit katsoa tiedotustilaisuuden kokonaisuudessaan tästä.

Kaikki eduskuntaryhmät ovat eduskunnan lähetekeskustelussa ilmaisseet tukensa valmiuslain aktivoinnille.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kiitti eduskuntaryhmiä siitä, että ne ovat valmiita yhdessä kantamaan vastuuta ja olemaan yksituumaisia.
Marin sanoi, että päätökset eivät ole kevyitä tai helppoja, vaan ne ovat vaikeita ja raskaita. Siitä huolimatta hän katsoo, että ne täytyy tehdä.

Marin sanoi, että kaikki joutuvat nyt sietämään epävarmuutta ja luopumaan tavanomaisista toimintatavoista.

– On tunnustettava itselle, että emme voi vielä ennakoida, mitä tuleman pitää. Silti olen luottavainen, että Suomi selviää tästäkin.

Marin sanoi, että yhteiskunta toimii tänään ja yhteiskunta toimii huomennakin.
Hän painotti eduskunnan istuntosalissa, että tässä tilanteessa ollaan yhdessä.

– Tässä salissa ei ole oppositiopuolueita ja hallituspuolueita, vaan kansan asialla olevia ihmisiä, hän sanoi.

Valmiuslaki käsitellään lopullisesti vasta torstaina

Valmiuslaki käsitellään eduskunnan täysistunnossa lopullisesti vasta torstaina.
Eduskunnan täysistunto käsittelee valmiuslain käyttöönottoasetukset huomenna, mutta vasta torstaina soveltamisasetukset.

Syynä on se, että perustuslakivaliokunnan mietintöön pyydetään lausuntoja sosiaali- ja terveysvaliokunnalta, sivistysvaliokunnalta sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnalta.

Lausunnot on annettava torstaina kello 12 mennessä.

Alun perin ilmoitettiin, että perustuslakivaliokunnan mietinnön pohjalta sekä käyttöönottoasetukset että soveltamisasetukset käsiteltäisiin eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat