Kahdeksan yleisintä ahdistavaa unta – mitä ne yrittävät sinulle kertoa?

Olet varmasti joskus nähnyt ahdistavaa unta. Jos uni toistuu usein, se yrittää kertoa sinulle elämästäsi jotain. Mitkä ovat kahdeksan yleisintä ahdistavaa unta ja mitä ne koettavat viestittää?

Kaikki ihmiset näkevät unia. Joskus ne muistaa herättyään, toisinaan ei. Unista tulee ahdistavia, kun arjen stressi, pelot ja huolet soluttautuvat alitajuntaamme. Sitä vastoin kun mieltä painaa jokin asia, jota ei ole valmis käsittelemään todellisuudessa, ahdistuneisuus purkautuu unien kautta.

Saatat herätä painostavaan uneen aamulla tai hiestä märkänä keskellä yötä sydän pamppaillen ja uupuneen oloisena, kuin et olisi nukkunut ollenkaan. Mikä sitten saisi ahdistavat unet loppumaan? Sinun ei auta muuta kuin selvittää, mikä unesi aiheuttaa ja käsitellä asia. Unien merkitys kuitenkin riippuu ihmisestä. Jos esimerkiksi sinulla on ollut lemmikkinä rakas tarantella ja näet siitä unta, sillä on todennäköisesti eri merkitys kuin ystäväsi unella, jossa kipittää hämähäkki. Koeta siis miettiä asiayhteyttä uneesi. Elämäsi ja maailman tapahtumilla on merkitystä uniisi.

Tässä kahdeksan yleisintä ahdistavaa unta ja mitä ne saattavat yrittää kertoa sinulle. Tarkista, tunnistatko joukosta oman ongelmasi!

Hampaasi putoavat

Unella hampaiden irrottamisesta tai putoamisesta on tapana kertoa erittäin latautuneista tunteista, joita uneksija "ei voi pureksia" eli käsitellä vielä. Hampaat tulkitaan usein henkilökohtaisen voiman symbolina ja täten saatat tuntea menettäneesi elämäsi hallinnan.

Olet alasti julkisella paikalla

Vaatteet ovat haarniskamme, jotka suojaavat meitä muulta maailmalta. Kun olet unessasi alasti julkisella paikalla, tunnet usein tulleesi paljastetuksi, noloksi tai haavoittuvaksi. Nämä tunteet saattavat kertoa sukupuolisuhteeseen liittyvistä huolistasi.

Olet myöhässä tärkeästä tapahtumasta tai tapaamisesta

Jos olet unessasi myöhässä töistä, koulusta tai lennolta, on todennäköistä, että tunnet olosi häkeltyneeksi tai valmistautumattomaksi johonkin suureen muutokseen, joka elämässäsi on meneillään tai tapahtumassa.

Kadotat jotain tärkeää

Tässä unessa on kyse kontrollin menettämisestä. Jos uneksit menettäväsi jotain tärkeää, kuten lompakkosi tai kaulakorusi, elämässäsi saattaa olla niin paljon meneillään, että pelkäät menettäväsi otteesi siitä, mikä on todella tärkeää.

Joudut takaa-ajetuksi

Tämän unen tulkitseminen riippuu siitä kuka tai mikä sinua jahtaa ja miksi, mutta yksi asia on varmaa: jos näet tätä unta säännöllisesti, välttelet jotain todella suurta asiaa. On aika kohdata se!

Putoat

Putoamisunetkin kertovat usein hallinnan menettämisen tai epäonnistumisen pelosta. Erityisesti, jos jokin asia elämässäsi on mennyt viime aikoina huonommin – työ, ihmissuhde tai mikä tahansa tilanne, joka on romahtamaisillaan.

Menetät autosi hallinnan

Saatat olla unessa ajaja tai matkustaja. Uni, jossa istut hallinnan menettäneessä autossa liittyy vastuun ottamiseen omasta elämästä ja hyvinvoinnista. Jos olet kuski, et tunne oloasi mukavaksi oman elämäsi kuskinpaikalla. Jos joku toinen ajaa autoa, tunnet pelkoa tai annat vastuun jollekin toiselle – tai koet, että kohtalosi ei ole omissa käsissäsi. Tämä uni kertoo taistelusta vastuun ottamisen ja avuttomuuden kanssa.

Maailmanloppu tulee

Jos näet unta maailmanlopusta, elämässäsi on todennäköisesti jotain todella vakavia asioita meneillään. On käymäsi kamppailu tai konflikti mikä tahansa, se aiheuttaa sinulle voimakasta tunneperäistä ahdistusta ja vaatii kaiken energiasi ja huomiosi, jotta voit kohdata asian.


Tavallisimpien unien merkitykset:

AVA

Lähde: Thefrisky.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat