Mainos

Kahdeksan vuotta epätoivoa: Nainen kertoo karun totuuden, miksi ei enää yritä saada lasta

Lapsettomuus on asia, joka koskettaa maailmanlaajuisesti miljoona hedelmällisessä iässä olevia pariskuntia. Osa heistä saa lapsettomuuteen apua, mutta tästäkään huolimatta kaikkien tarina ei saa onnellista loppua. 

Eräs ilman onnellista loppua jäänyt pariskunta on bloggari Carly Ellen Lee ja hänen miehensä, jotka ovat nyt päättäneet luopua toivosta. Kahdeksan vuoden ajan pariskunnan elämä on pyörinyt 130 neulan, 11 hedelmöityshoitokierroksen ja kahden keskenmenon ympärillä. Yhteensä 66 000 dollaria vaatinut yrittäminen ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta.

Pariskunta haluaa tarinallaan muistuttaa, että kaikissa tapauksissa useamman vuoden yrittäminen ei pääty lapsen saamiseen, ja meidän on tärkeää kuulla myös näitä tarinoita. 

– Hedelmättömyydessä ei ole paljoakaan positiivista, mutta haluan muuttaa tämän, Lee toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nainen toivoo, että hänen kirjoituksensa ja kokemuksensa voisivat auttaa muita samassa tilanteessa olevia. Hän on sen kaikille velkaa.

Yksi hetki murskasi kaikki unelmat 

Lee kertoo hänen viimeisimmän raskautensa saaneen alkunsa tavalla, joka oli heille se kaikkein viimeisin toivo; he käyttivät viimeisen jäädytetyn munasolunsa. Pian raskaustesti näytti positiivista ja Lee alkoi tuntea tyypillisiä raskauteen liittyviä oireita, kuten väsymystä ja pahoinvointia.

– Annoimme itsellemme luvan rentoutua ja puhua hieman tulevaisuudesta. Tulevaisuudestamme vanhempina. Vihdoin kaiken tämän jälkeen unelmamme kävisi toteen. Kaikki oli kunnossa, se todella tapahtuisi, Lee kertoo.

Raskauden tuomaa iloa ei kuitenkaan ehtinyt kestää kuin kuusi lyhyttä viikkoa.

– Yhtenä hetkenä kaikki toiveesi ovat käymässä toteen, ja seuraava tunne oli repeämisestä seurannut veri, kipu, lämpö, enemmän verta, virtaavaa verenvuotoa, niin paljon verta, hyytymiä, kudosta ja niin paljon tuskaa. Kaikki unelmamme ja toivomme...mennyttä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kuten monet muutkin saman kokeneet naiset, myös Lee tunsi hänen kehonsa pettäneen hänet. Menetys oli niin valtaisa, että pariskunta ei nähnyt enää mieltä yrittää ja jatkaa tätä matkaa, joka ei ollut tuonut mukanaan muuta kuin onnettomuutta ja epätoivoa.

– En pysty kuvittelemaan, että lisäisin enää yhtään numeroa listaamme, ei enää yhtään verikoetta, tapaamista, neuloja, muodollisuuksia, ultraääniä ja rahaa. Ei enää lääkkeitä, ei hedelmöityshoitoja eikä enää keskenmenoja. Ei enää. Se on ohi. Emme voi tehdä sitä enää, Lee kertoo raskaasta päätöksestään. 

***

8:25


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.