Kadun "kauhein" talo on nyt huikea luksuslukaali – näin brittiperhe remontoi kotinsa: "Ero on aivan uskomaton!"

Brittiperhe remontoi vanhan ränsistyneen talon uuteen, huikeaan kuosiin.

Briteissä asuva Hannah Janikiewicz, 41, perheineen remontoi ränsistyneen talon kuntoon. Mirror-lehti jututti kolmen lapsen äitiä tästä projektista. 

Hannah ja hänen miehensä ostivat neljä makuuhuonetta sisältävän viktoriaanisen asuintalon vuonna 2013. Asuntokaupalle tuli hintaa 347 000 puntaa eli noin 403 000 euroa.

Hannah puolisoineen ryhtyi innokkaasti uuden taloprojektin kimppuun. Ensimmäiseksi poistettiin kahden kylpyhuoneen välinen seinä, koska he halusivat kotiinsa ison, avaran kylppärin. Myös sähkötöitä tehtiin ja lattiaa kunnostettiin.

He ehtivät saada talon asuttavan kuntoon ennen kuin joutuivat muuttamaan miehen työn takia Qatariin ja vuokrasivat sen siksi aikaa. Viisi vuotta myöhemmin, vuonna 2018, he palasivat takaisin tarkoituksenaan jäädä pysyvästi taloon asumaan.

Siirry seuraavaan kuvaan painamalla kuvan nuolinäppäintä. Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Suuret uudistustyöt tulille viime vuonna

Kesällä 2020 perheellä oli aikaa jatkaa remonttia. He päättivät uudistaa talon alakerran kokonaan. Käytännössä tämä tarkoitti keittiön ja ruokailuhuoneen välisen seinän sekä viiden muurauksessa olevan savupiipun ulkoneman poistamista.

He uusivat talon sähköjohdot, putkiston, lattiat ja ikkunat. Myös sisustuts laitettiin uusiksi.

Hannah palkkasi ammattilaiset hoitamaan varsinaisen remonttityön. Hän osallistui rakennustöihin siinä määrin kuin kykeni. Aikaa vei lasten kotiopetus koronapandemian takia.

Alkuperäisen talon piirteitä kunnioittaen

Hannah kertoo, että he halusivat kunnioittaa talon alkuperäisiä piirteitä. Niinpä talon liukuikkunat kunnostettiin ja niihin laitettiin kaksoislasitus. Alkuperäiset lasimaalausikkunat säilytettiin.

Kadunpuoleisessa huoneessa oleva takka otettiin uudelleen käyttöön. Se oli rakennettu 1930-luvulla eikä siis kuulunut taloon alun perin.

Lisäksi Hannah otti uusiokäyttöön vanhoja huonekaluja kuten pianon, joka hänen tyttärelleen lahjoitettiin. Uusiokäyttöön päätyi myös pöytiä tai taidemaalauksia.

Siirry seuraavaan kuvaan painamalla kuvan nuolinäppäintä. Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Isoja uudistuksia

Tältä erää remonttityöt on saatu päätökseen. Talo on nyt aivan uudistettu.

Ennen ahdas keittiö on nyt avara ja siihen on yhdistetty ruokailuhuone. Avoimessa tilassa on marmoripöytätaso. Puisen ruokailupöydän takana on ranskalaiset ovet puutarhaan.

Oleskeluhuoneessa ollut vanhanaikainen purppuransävyinen seinä ja kuvioitu matto ovat tehneet tilaa kalanruotokuvioiselle lattialle ja kermanvärisille paneloiduille seinille.

Yläkerran isoa, avarampaa kylpyhuonetta koristavat beiget laattaseinät. Lisäksi siellä on iso vaalea kylpyamme.

Päämakuuhuoneessa oli alun perin vaaleanpunaiset tapetit ja musta takka. Nyt huoneen seinät on maalattu vaaleilla sävyillä.

Siirry seuraavaan kuvaan painamalla kuvan nuolinäppäintä. Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Perhe tahtoi pihalle lisää tilaa, joten siellä ollut kahdella autolle tarkoitettu autotalli purettiin. Myös vanha aita uusitiin, samoin patio. Pihalla on tekonurmi ja kukkaistutuksia.

Siirry seuraavaan kuvaan painamalla kuvan nuolinäppäintä. Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Ulkoseinät kunnostettiin remontin yhteydessä. Talo sai myös uuden, hiekkakivenvärisen maalin suojaamaan sitä. Ikkunakarmit maalattiin.

Talon arvo nousi huomattavasti

Remonttiin meni rahaa 85 000 puntaa eli noin 98 700 euroa.

Talo nyt ja ennen:

Siirry seuraavaan kuvaan painamalla kuvan nuolinäppäintä. Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Kun talon arvo arvioitiin hiljattain uudelleen, heille selvisi sen arvon olevan nyt 585 000 puntaa eli noin 679 300 euroa. Talon arvo oli noussut noin 153 000 puntaa eli noin 177 700 euroa.

Tyytyväinen lopputulokseen

Hannah on tyytyväinen siihen, kuinka erilaiselta vanha, ränsistynyt talo näyttää nyt. Alun perin talo oli hänen mielestään yksi kadun kauheimmista. 

– Ero on aivan uskomaton!

Seuraava suunnitelma talon kanssa olisi se, että vuonna 2023 jatketaan parven uusimista.

Siirry seuraavaan kuvaan painamalla kuvan nuolinäppäintä. Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Katso myös: Helsingin rautatieaseman jättihotelli entisöitiin vanhaa kunnioittaen!

Helsingin rautatieaseman jättihotelli avautuu pitkän remontin jälkeen 8:19

Lue myös:

    Uusimmat