Pilaavatko villit ja persoonalliset sisustusratkaisut kodin myyntimahdollisuudet? Asiantuntija vastaa: "Ihminen, joka haluaa vaaleat pinnat..."

Aikeena asunnon myyminen? Muista nämä siivousvinkit! 0:40
Aikeena asunnon myyminen? Muista nämä siivousvinkit!

Ovatko villit ja persoonalliset sisustusratkaisut haitaksi, jos koti on tarkoitus myydä? Lopulta kaikki tiivistyy siihen, mitä ostaja haluaa, muistuttaa asiantuntija.

Punaiset kaakelit kylpyhuoneessa, keittiössä keltaiset seinät. Villit ja persoonalliset sisustusratkaisut eivät ole kaikkien makuun, mutta pilaavatko ne kodin myyntimahdollisuudet?

Yrittäjä ja toimitusjohtaja Heidi Metsänen miettii hetken.

– Taiteilijan todella monimuotoinen kotihan voi olla hienokin. En tiedä, kannattaako sitä peitellä. Sitähän voisi korostaakin, hän sanoo.

"Sellainen ihminen ostaa tämän kodin ja on hyvin tyytyväinen"

Kotimarkkinoilla liikkuu kaikenlaisia sisustus- ja väriratkaisuja. Lopulta kaikki tiivistyy siihen, mitä ostaja haluaa. Jos hän rakastaa erikoisia ratkaisuja ja kirkkaita värejä, taiteilijan uniikki kotihan on hänen unelmiensa täyttymys.

– Sellainen ihminen ostaa tämän kodin ja on hyvin tyytyväinen. Ihminen, joka haluaa vaaleat pinnat, on todennäköisesti valmis maksamaan taiteilijan värikkäästä asunnosta vähemmän, koska laskee, että asuntoa on remontoitava.

Digistailaus mahdollinen

Jos menneet sisustusvalinnat harmittavat nyt, toivoakin on. Kodin voi nimittäin muuttaa eri näköiseksi digitaalisesti.

– Joskus tehdään niin sanottuja virtuaalistailauksia, joissa tehdään digitaalisesti kotiin erilainen stailaus. Näin toimitaan esimerkiksi silloin, jos asunto on hirveän täynnä, ja kunnon kuvia ei meinaa muuten saada. 

Lue myös:

    Uusimmat