Kädet ylhäällä suoraan päähän – tämä taklaus suomalaiseen pistehirmuun toi lisäkakkua

Hermes-puolustaja taklaa kädet ylhäällä päähän – tästä napsahti ottelun pelikielto 1:38
Video: Hermeksen Elliot Cederberg taklasi IPK-pistetykki Leo Ringiä päähän – tästä seurasi nyt lisärangaistus.

Hermeksen Elliot Cederberg on saanut yhden ottelun lisärangaistuksen taklauksestaan Iisalmen Peli-Karhujen Leo Ringin päähän.

Taklaus tapahtui perjantaina Kokkolassa pelatussa välieräsarjan toisessa ottelussa, joka päättyi vierasjoukkue IPK:n 4–3-voittoon. Cederberg kolasi Ringiä toisessa erässä keskialueella päähän juuri kun IPK-tähti oli riistänyt kiekon itselleen ja kääntynyt.

Cederberg ajettiin ulos päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Cederberg oli jo väliaikaisessa pelikiellossa eikä pelannut lauantaina Iisalmessa. Tänään sunnuntaina Mestis tiedotti Cederbergin saaneen yhden ottelun lisärangaistuksen.

Mestiksen kurinpito kirjoitti, että on selvää, että "Cederbergin kohotetut käsivarret osuvat suoraan vastustajan päähän". Cederbergin vauhtia ei voida kuitenkaan pitää kurinpidon mukaan kovana, ja "tilanne tulee tämän eteen verraten nopeasti".

– Kurinpitoryhmä kuitenkin katsoo, että taklaavalla pelaajalla olisi ollut mahdollisuus pelata tilanne huolellisemmin. Ottaen huomioon, että kontakti suoritetaan selvästi kohotetuin käsivarsin ja että se osuu suoraan päähän, katsoo kurinpitoryhmä teon vaarantaneen vastustajaa siinä määrin piittaamattomasti, että siitä tulee määrätä lisäseuraamus, tiedotteessa kuvailtiin.

Näet taklauksen ylälaidan videolta.

Taklattuna Mestiksen pistepörssin voittaja

21-vuotias Hermes-puolustaja Cederberg tilastoi 45 runkosarjaottelussa tällä kaudella kaksi syöttöpistettä. Kahdeksan pudotuspeliottelua ovat menneet häneltä pinnattomasti.

Leo Ring, jota Cederberg taklasi, voitti Mestiksen runkosarjan pistepörssin. 22-vuotias hyökkääjä naputti 49 otteluun 65 (20+45) paunaa.

KeuPasta IPK:hon helmikuun puolivälissä siirtynyt Ring on koonnut neljässä pudotuspeliottelussa kolme syöttöpistettä. Yksi näistä tuli eilisessä ottelussa, jossa IPK pesi Hermeksen maalein 6–2.

Ring oli aiemmin pudotuspeleissä sivussa, kun Rovaniemen Kiekon Aleksi Kenttämaa taklasi puolivälierissä häntä rajusti päähän (video alla).

RoKi-puolustaja passitetaan ulos rujosta taklauksesta – "Yleisö huokaa moneen kertaan" 1:54
RoKin Aleksi Kenttämaa taklasi puolivälierissä Leo Ringiä päähän – selostaja teki mielipiteensä selväksi.

IPK johtaa välieräsarjaa Hermestä vastaan otteluvoitoin 2–1. Sarja jatkuu huomenna maanantaina Kokkolassa.

Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Lue myös:

    Uusimmat