Kaapo Kakko ja Leijonien NHL-puolustaja voivat tehdä ainutlaatuisen MM-kultatempun – kukaan muu suomalainen ei ole yltänyt samaan!

Leijonien riveissä 18-vuotias hyökkääjä Kaapo Kakko ja 19-vuotias puolustaja Henri Jokiharju voivat tehdä suomalaishistoriaa tämän illan jääkiekon miesten MM-kisojen finaalissa.

Kakko ja Jokiharju olivat mukana vuodenvaihteessa Kanadassa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joista Suomi otti upeasti kultaa. Kaksikosta Kakko toimi vieläpä Nuorten Leijonien sankarihahmona, sillä hän iski voittomaalin finaalissa Yhdysvaltoja vastaan.

Nyt Kakko ja Jokiharju ovat jälleen ison finaalin äärellä.

Mikäli Suomi ottaa tänään miesten MM-kisoista kultaa, ovat Kakko ja Jokiharju ensimmäisiä suomalaisia, jotka ovat juhlistaneet samalla kaudella sekä miesten että alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.

Vuonna 1995 Suomi jäi nuorten MM-kisoissa neljänneksi. 2011 Suomi tipahti puolestaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa puolivälierissä Venäjälle.

Lisäksi Jokiharju ja Kakko olisivat ensimmäisiä, jotka ovat voittaneet niin alle 18-vuotiaiden, alle 20-vuotiaiden kuin miesten MM-kultaa.

Kisat räväkästi aloittanut TPS-hyökkääjä Kakko on iskenyt tähän mennessä yhdeksässä ottelussa tehot 6+1=7. NHL-seura Chicago Blackhawksia edustava Jokiharju on kerännyt kasaan kolme syöttöpistettä (0+3). 

Lue myös:

    Uusimmat