Kaapista ulos tullut pappi: Valtaosa palautteesta on ollut positiivista

Vantaalainen rippikoulu- ja nuorisopastori Laura Mäntylä on kertonut julkisuudessa avoimesti olevansa lesbo. Asian paljastaminen herätti odotetusti paljon keskustelua, ja valtaosa palautteesta on ollut positiivista ja kannustavaa.

− Tulin kaapista ensinnäkin siksi, että en halunnut elää kaksoiselämää. En halunnut miettiä, mitä tapahtuisi, jos ihmiset saisivat vahingossa tietää, Laura Mäntylä sanoo.

Toisaalta Mäntylä ei ollut aikaisemminkaan mitenkään erityisesti yrittänyt salailla sitä, että hänen seurustelukumppaninsa on nainen. Aina välillä hän kuitenkin joutui miettimään, korjatako väärinkäsitys, jos joku työkaveri vaikka kysyy, mitä miehesi tekee työkseen.

"Jonkun se oli tehtävä"

Toinen syy julkisuuteen astumiseen oli, että jonkun se oli joka tapauksessa tehtävä. Lopulta hän ajatteli, että miksei hän itse. Hänen lähipiirinsä tiesi asiasta joka tapauksessa, ja hänellä oli vahvat turvaverkot, joihin tippua, jos palaute olisi ollut kovaa. Turvaverkoille ei kuitenkaan ole ollut juurikaan tarvetta, sillä ne, jotka ovat asiaa kommentoineet, ovat tehneet sen positiivisella mielellä.

− Kirkon työntekijöistä kukaan ei ole sanonut minulle suoraan mitään negatiivista. Siihen voi olla aika kova kynnyskin, koska on olemassa syrjintälaki, Mäntylä pohtii.

Muutenkin negatiivista palautetta on tullut yllättävän vähän. Mäntylä on saanut joitakin sähköposteja, joissa kirjoittaja on ollut varma hänen "loppusijoituspaikastaan".

− Nämä ihmiset ovat yleensä niitä, jotka tulkitsevat Raamattua kirjaimellisesti.

Julkisuudessa väärä kuva kirkon linjauksesta

− Mediassa huomioidaan aina kauhean isosti kaikki tuomitsijat. Minun näkemykseni mukaan kirkon yleinen linja on kuitenkin aika pehmeä ja välittävä, Mäntylä sanoo.

Kuitenkin kirkolla olisi hänen mielestään varaa huomioida vielä entistä paremmin yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat ihmiset.

− Kirkon pitäisi olla herkkänä näkemään ja kuulemaan niitä, jotka muuten jäävät jalkoihin, Mäntylä sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat