K-Citymarket hyppää mukaan ympärivuorokautiseen ostoskilpaan: Kaksi Helsingin liikettä ovat avoinna yötä päivää – "Vastaamme muuttuneisiin tarpeisiin"

Pääkaupunkiseudun ostosmahdollisuudet laajenevat, kun K-Citymarket Helsinki Easton ja Ruoholahti pitävät ensi viikon maanantaista lähtien ovensa auki ympäri vuorokauden. Jo aiemmin ihmiset ovat voineet tehdä ostoksia kellon ympäri neljässä pääkaupunkiseudun Prismassa. 

K-ryhmän tiedotteen mukaan kauppojen vaikutusalueella asuu lähes miljoona pääkaupunkiseutulaista. Ympäri vuorokauden auki olevissa kaupoissa on laajat valikoimat, iso vaikutusalue, helppo saavutettavuus ja hyvät kulkuyhteydet.

– Vastaamme tällä uudistuksella hyvin laajan asiakasjoukon muuttuneisiin tarpeisiin. Asiakkaat vaativat kaupalta yhä joustavampia ratkaisuja, kuten laajempia aukioloaikoja, elämäntapojen muuttuessa yhä hektisemmiksi, K-Citymarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki toteaa.

Ensimmäinen ympäri vuorokauden auki oleva jättimarket oli Kannelmäen Prisma, joka aloitti 24h aukiolon jo maaliskuussa 2017.

Lisäksi HOK-Elannon Prismat Itäkeskuksessa, Keravalla ja Olarissa aloittivat jatkuvan ympärivuorokautisen aukiolon toukokuussa.

Ihmisten aika ei riitä

K-ryhmän tutkimuksen mukaan 36 prosenttia asiakkaista kertoo, että heidän aikansa harvoin tai ei koskaan riitä kaikkeen, mitä he haluaisivat arjessaan tehdä.

– Tulevaisuuden ruokakaupparatkaisut ovat erityisen kiinnostuksemme kohteina ja muitakin uusia asiakkaiden arkea helpottavia ratkaisuja tullaan varmasti näkemään tulevaisuudessa, Ari Sääksmäki kertoo.

Laajentuneiden aukioloaikojen toteutusta on suunniteltu yhteistyössä kauppojen henkilöstöjen kanssa. Yövuoroihin valitaan työntekijät vapaaehtoisuuteen perustuen. Myös kaupan turvallisuuteen yöaikaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

Prisman hihnalivestä hitti

Maanantaina HOK-Elanto tiedotti, että joulunalusviikolla kaikki sen kaksitoista Prismaa pitävät ovensa avoinna vuorokauden ympäri. 

– Asiakkailla on meidän toiminta-alueellamme toiveita ja tarpeita arjen helpottamiseen muun muassa joustavampien aikataulujen muodossa. Joulun alla nämä tarpeet ovat aiempien kokemustemme mukaan korostuneet, HOK-Elannon Prisma-ketjun johtaja Anu Tuomaala linjaa.

Prisman 24h aukioloaika nousi viimeistään koko kansan puheenaiheeksi, kun vuoden 2017 juhannusaattona nähtiin poikkeuksellinen Sub:lla poikkeuksellinen tv-ohjelma kaupan kassalta.

Se keräsi runsaasti katsojia niin tv:n kuin sosiaalisen mediankin ääreen.

Keväällä uutisoimme, miten kuluttajien ostovoima on kasvussa. Katso uutisjuttu alla: 

Kuluttajien ostovoima kasvaa –"Kohtuulliset kulutuskarkelot" 1:39

Lue myös:

    Uusimmat