JYPin uuden valmentajan Pekka Tirkkosen ensi kauden pelaajapaletti jo kasassa: "Kaikki lähtevät samalta viivalta"

8:25
Videolla MTV Live, jossa käsitellään Pekka Tirkkosen tuloa JYPin valmentajaksi.

JYPin uusi valmentaja Pekka Tirkkonen pääsee itselleen uudelle maaperälle, sillä JYP on täynnä hänelle entuudestaan tuntemattomia pelaajia. Tirkkonen on marinoitunut viime vuosina Keski-Euroopan sarjojen tulisissa liemissä. 

JYPin päättynyt kausi oli iso pettymys. Risto Dufva sai kammettua joukkueen pudotuspeleihin, jossa Lukko kampesi ensimmäisellä kierroksella jyväskyläläiset kesälomalle. 

Dufva oli seurassa ainoastaan "palomiehenä", mikä tarkoitti, että seuran piti palkata uusi päävalmentaja. 

Kuukauden kestänyt rekrytointiprosessi tuli päätökseensä viime perjantaina, kun osapuolet saivat neuvottelut maaliin. 

– Ei meillä ole muuta vaihtoehtoja kuin tehdä joka päivä laadukasta työtä ja vaatia pelaajilta paljon. Luodaan sitä kautta uskoa omaan tekemiseen, Tirkkonen sanoo. 

"Ennakkokäsityksiä ei ole"

JYP on ollut melkoisessa turbulenssissä, eikä joukkueella ole tällä hetkellä vakituista toimitusjohtajaa ja urheilujohtajaa. Tirkkonen ei näe siinä ongelmaa valmennustyön kannalta. 

– Valmentajat saavat varmasti keskittyä omaan tekemiseen. Kaikki tulee järjestymään niin, että pääsemme valmistautumaan hyvin tulevaan kauteen. 

Tilannetta helpottaa, että ensi kauden joukkue on Tirkkosen mukaan jo kasassa. Kokeneesta rungosta pois on vain uransa lopettanut Eric Perrin. Mikko Kaltevan (34 vuotta), Mikko Mäenpään (35), Jani Tuppuraisen (38), Juha-Pekka Hytösen (37), Ossi Louhivaaran (35) ja Jarkko Immosen sopimukset jatkuvat. 

– Joukkueeseen tulee vaihtuvuutta jonkun verran, kun uusia nuoria tulee mukaan. Mutta ensi kausi mennään tällä rungolla, ja katsotaan tilannetta sen jälkeen. 

Tirkkonen muistuttaa, että JYPissä ei ole pelaajia, jotka olisivat olleet hänen ja kakkosvalmentaja Ari Santasen valmennuksessa aiemmin. 

– Kaikki lähtevät samalta viivalta. Ennakkokäsityksiä, ei ole, hän tähdentää. 

"Suomessa mietitään ensin"

Tirkkosen viime vuodet ovat olleet värikkäitä. SaiPassa kaudet 2012–16 valmentanut Tirkkonen suuntasi Sveitsin liigan Kloteniin, josta hän sai kenkää seuraavalla kaudella. Tirkkonen vaihtoi DEL:n Wolfsburgiin, josta hän sai niin ikään lähteä jo lokakuussa. 

– Eivät ne potkut helppoja paikkoja olleet, mutta aika hyvin niistä pääsi yli. Sain kuitenkin tukea kollegoilta, jotka ovat kokeneet saman kohtalon. 

Tirkkonen on tyytyväinen, että pääsee jälleen valmentamaan Suomeen. Se oli 50-vuotiaan entisen huippupelaajan ykköstavoite. 

– Ulkomailla mennään aika tunteella. Suomessa kuitenkin mietitään ensin ja tehdään vasta sitten päätöksiä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja