JYPin tyly syöksykierre ei ota katketakseen, TPS-tappio veti mielet mataliksi – "Aika sanaton olo"

JYPin sysimusta syksy sai jatkoa perjantaina jääkiekkoliigassa, kun TPS haki pisteet Jyväskylästä maalein 6-4. Toiseksi viimeiseksi sarjataulukossa valahtaneet hurrikaanipaidat ovat voittaneet viimeiseen 12 peliin vain kerran.

– Aika sanaton olo on tällä hetkellä. Harmittaa tosi paljon. Pelasimme oikeasti hyvää kiekkoa 50 minuuttia, mutta sitten kaaduttiin isoihin omiin virheisiin. Ei voi kuin katsoa joka mies peiliin tässä vaiheessa, JYPille maalin iskenyt Jerry Turkulainen tuskaili.

– Nyt poljetaan vähän suossa. Ei voi muuta kuin parantaa varsinkin puolustuspäässä. Jos ottaa tuollaisen määrän maaleja omiin, ei voi voittaa. Myös jäähymäärät ovat aivan liian isoja.

TPS nousi kahden maalin takaa tasoihin kolmannen erän puolivälissä ja karkasi voittoon, kun JYP-puolustaja Joni Jurmo sai ulosajon päällä puskemisesta. Turkulaiset iskivät kaksi maalia viiden minuutin ylivoimalla.

–  Vähän me turhaan päästimme JYPin karkumatkalle. Siinä pelin alussa sattui ja tapahtui kaikenlaista meidän osalta. Usko oli kuitenkin olemassa koko ajan. Olimme kuitenkin hyvin pelin päällä, kun peli oli tasaviisikoin, TPS-valmentaja Raimo Helminen sanoi.

TPS:n tehomiehinä hääri Markus Nurmi pistein 1+2. Josh Kestner, Juuso Pärssinen ja uran avausmaalin Liigassa lyönyt Eemil Viro säestivät tehoin 1+1.