JYP-pomolta poikkeuksellinen tilitys katastrofikaudesta – valmis eroamaan: "Minä tein ratkaisevimman virheen"

SM-liigassa pelaavan JYPin puheenjohtaja Jukka Seppänen on julkaissut avoimen kirjeen koko JYP-yhteisölle.

JYPin 100-vuotisjuhlakausi oli täynnä myrskyä ja myllerrystä. Seura oli kauden aikana otsikoissa milloin mistäkin syystä ja lähinnä negatiivisten aiheiden tiimoilta.

Urheilullisesti kausi päättyi valtavaan pettymykseen, sillä kovista satsauksista huolimatta joukkue jäi runkosarjassa vasta sijalle 13.

– JYPin 100-vuotisjuhlakausi päättyi onnettomasti. Tuloksemme on surkea kaikilla mittareilla. Juhlakaudesta tuli urheilullisesti fiasko, vaikka JYP panosti menestykseen rakentamalla seuran historian kalleimman joukkueen, jonka hinta syksyllä hipoi kolmea miljoonaa euroa, Seppänen kertoo kirjeessään.

JYP pyöri kauden aikana kohujen keskellä niin Severi Lahtisen raiskaustuomion kuin valmennuskaksikko Jukka Rautakorven ja Ville Niemisen yllätyspotkujenkin osalta.

Seppänen myöntää, että ajankohta Rautakorven ja Niemisen potkuille oli täysin väärä ja puheenjohtaja ottaa siitä itse täysin vastuun. 

Suurin kohu syntyi joulukuisesta valmentajavaihdoksesta, jonka perusteet ovat edelleen voimassa, mutta jonka ajoitus oli totaalisen väärä. Se oli selkeä virhearvioni, Seppänen myöntää.

Pitkään seuran puheenjohtajana ja omistajana toiminut Seppänen on valmis kantamaan vastuun virheistään ja jopa eroamaan tehtävistään tarvittaessa.

– Minä kuitenkin tein ratkaisevimman virheen valmentajavaihdoksen ajankohdassa. Lupasin kantaa vastuun ja nyt mietin miten tässä tilanteessa vastuu kannetaan parhaiten. Onko eroaminen ja omien osakkeiden myyminen parasta vastuunkantoa? Onko parasta vastuunkantamista jäädä selvittämään sotkettu pesä? On paljon kysymyksiä, joihin ei vielä ole vastauksia, Seppänen kirjoittaa.

– Minulle käyvät kaikki vaihtoehdot. Toimin sen mukaan, mikä on JYPin etu ja siihen haemme vastauksen kevään aikana.

Lue myös:

    Uusimmat