Mainos

Juuso-karhu ei ole vielä malttanut aloittaa taulujen maalaamista – ”Nyt on erotiikka-aika meneillään”

Kuusamon Suurpetokeskuksessa asusteleva Juuso-karhu tunnetaan taiteellisesta luonteestaan. Viime syksynä se maalasi hoitajiensa avustuksella 15 taulua, jotka myytiin huutokaupassa yhteensä 8000 euron hintaan. Suurpetokeskuksen isäntä uskoo, että Juuso taiteilee myös tänä kesänä.

Juuso-karhu heräsi talviunilta noin kuukausi sitten. Vielä se ei ole kuitenkaan ehtinyt maalauspuuhiin, sillä uroskarhun mielenkiinto on kohdistunut lähinnä vastakkaisen sukupuolen edustajiin.

– Hänellä on nyt tytöt mielessä enemmän kuin mikään muu. Se on tämä erotiikka-aika meneillään juuri, ei paljon muut asiat kiinnosta, Kuusamon Suurpetokeskuksen omistaja Sulo Karjalainen kertoo.

Maalausvehkeet esille ensi kuussa?

Karjalainen arvioi, että Juuson juoksuaika päättyy viimeistään ensi kuun puolella. Vasta sen jälkeen karhun kanssa voidaan ryhtyä neuvottelemaan tulevan kesän harrasteista.

Karjalainen kuitenkin uskoo, että karhun luomisvimma on edelleen tallella.

– Uskon, että kiinnostus löytyy, kun tarjotaan maalausvehkeitä. Kovastihan tuo puhui illalla, kun olin sen kanssa muutaman tunnin tarhan sisässä.

Monet haluaisivat tilata tauluja ennakkoon 

Juuson aitaukseen on kannettu satojen kilojen painoinen maalauspöytä. Sen äärellä Taiteilijaseura Koillisen kunniajäseneksi nimetty karhu on maalannut tauluja, joista on maksettu parhaimmillaan jopa 2200 euroa kappaleelta.

Luomisprosessi alkaa aina taidetarvikkeiden valmistelulla.

– Ensin laitetaan työpöydälle tauluja, eli aihioita. Sitten laitamme maalia taulujen viereen. Niitä hän sekoittelee käpälällään ja piirtelee sitten taululle, kun on uusi vaalea levy. Se saattaa käydä pitkälleenkin ja hieroa itseään siihen monella tavalla.

Karjalainen kertoo, että Juuson maalauksista on tullut jo useita kyselyitä. Etukäteen karhun maalaamaa teosta ei kuitenkaan voi tilata.

– Täytyy ensin nähdä, miten taiteilija rupeaa itse toimimaan ja sitten tauluja voidaan tarjota halukkaille.

Kuusamon karhukuiskaaja

Juuson isäntä, Sulo Karjalainen on työskennellyt eläinten parissa pian 50 vuotta. Karjalainen on mieltynyt erityisesti petoeläimiin, ja kertoo viettävänsä runsaasti aikaa karhujen seurassa. Omien sanojensa mukaan hän ymmärtää niiden puhetta.

Karhut suhtautuvat mieheen säyseästi, sillä hän on hoitanut niistä monia pennusta saakka. Osa karhuista on jopa nukkunut Karjalaisen kanssa samassa sängyssä.

– Ne nukkuivat pienenä minun vieressäni sängyssä tuolla tuvassa. Siellä niitä ruokittiin ja leikitettiin. Kun karhut kasvoivat ja ylsivät ovenripaan, ne ryhtyivät kulkemaan sisään ja ulos oman mielensä mukaan. Jonkun ihmisen piti aina katsoa perään, että mitä ne keksivät, Karjalainen kertoi MTV:n haastattelussa huhtikuussa.

Kaikki Suurpetokeskuksen karhut ovat ehtineet jo aikuistua ja kasvaa sen verran suuriksi, että tätä nykyä jokaiselle on varattu oma 2000 neliömetrin aitaus yhtä yhdessä asuvaa karhukaksikkoa lukuun ottamatta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.