Hallitus päätti ravintolarajoituksista helmikuun loppuun asti – näin asiakaspaikkoja, anniskelua ja aukioloa rajataan

Valtioneuvosto on päättänyt ravintoloiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta marraskuun alusta helmikuun loppuun asti.

Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevissa maakunnissa ravintoloissa, joiden pääasiallisena ravitsemistoimintana on tarjota alkoholijuomia, asiakaspaikat rajoitetaan nykyiseen tapaan puoleen normaalista.

Kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevissa maakunnissa alkoholijuomien anniskelu pitää lopettaa nykyiseen tapaan viimeistään kello 22 ja muualla Suomessa viimeistään kello 24.

Kaikki ravitsemisliikkeet on suljettava Pohjanmaan maakunnassa viimeistään kello 23.

Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevissa maakunnissa sijaitsevissa muissa ravintoloissa asiakaspaikkojen määrä on rajattu kolmeen neljäsosaan normaalista.

Nykyiset ravintoloiden ohjeistukseen ja hygieniaan liittyvät vaatimukset sekä yleiset asiakaspaikkojen etäisyysvaatimukset pysyvät ennallaan, STM kertoo.

THL:n ylilääkärin Taneli Puumalaisen mukaan koronavirus leviää olosuhteissa, joissa ääntä korotetaan eikä turvavälejä pidetä. Tältä osin ravintoloiden aukiolon rajoittaminen on osoittautunut varsin tehokkaaksi toimenpiteeksi.

Ravintoloiden aukioloaikojen rajoituksia väljennetään siten, että rajoitusten kohteena olevat liikkeet saadaan avata esimerkiksi yökahvilana yhden tunnin kiinniolon jälkeen.

Ravintoloiden aukioloaikojen rajoitukset eivät koske ulkomaan liikenteessä olevia lentokoneita ja laivoja eivätkä huoltoasemien ravintoloita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja