Jussi Tapolan aikakausi Tapparassa päättyy – mitä seuraavaksi?

Jussi Tapolan pesti Tapparassa päättyy – mitä seuraavaksi? 9:13
Jussi Tapola myöntää, että jossain vaiheessa Tapparankin kaltaisen menestysorganisaation on uusiuduttava. Mitä hänellä itsellään on edessä 11 vuoden rupeaman jälkeen?

Jo 11 kautta valmentajana tai urheilujohtajana Tapparassa toiminut Jussi Tapola jättää rakkaan seuransa kuluvan kevään jälkeen. Mitä se tarkoittaa menestysseuralle ja valmentajalle itselleen?

Tapola, 48, aloitti Tapparan liigajoukkueessa apuvalmentajana syksyllä 2012. Välissä hän kävi lyhyesti Kiinassa KHL-valmentajana ja toimi palattuaan seuran urheilujohtajana, kun tutkapari Jukka Rautakorpi hoiti välissä päävalmentajan tehtäviä.

Nyt 11 vuoden urakka tulee päätökseensä tämän kevään finaalien jälkeen. Niistä Tapola jahtaa jo neljättä Suomen mestaruuttaan yllättäjä Lahden Pelicansin kustannuksella.

– Totta kai tietty haikeus siinä hetkessä varmasti tulee, kun viimeisen kerran joukkueelle sanotaan näkemiin ja ymmärtää sen, että nyt Tappara-aika päättyy, Tapola pohtii.

– Koen kuitenkin, että tämä on hyvä aika tässä kohtaa katkaista se side. Organisaatio tarvitsee aina uudistumista.

Rautakorven lähdettyä vuosi sitten ja Tapolan jatkaessa muihin maisemiin koettaa pakostakin uusi ajanjakso myös Tapparalle. Huhuja uudesta kovan luokan ruotsalaisesta kiekkonimestä, Rickard Grönborgista on ollut jo koko kauden ajan.

Videolla lisää Tapolan mietteitä viimeisten Tappara-viikkojensa alla. Entä mitä C Moren asiantuntijat Pekka Saravo ja Siim Liivik ajattelevat Tapolan ja Tapparan tulevaisuudesta?

Finaalisarja Tapparan ja Pelicansin välillä alkaa keskiviikkona 19.4. kello 18.30. C More esittää kaikki loppuottelut suorina lähetyksinä!

Lue myös:

    Uusimmat