Lehti: Nelinkertainen maailmanmestari on Tapparan seuraava päävalmentaja – pitkä sopimus kouraan

Ruotsin jääkiekon maailmanmestaruuksiin takavuosina luotsannut Rikard Grönborg siirtyy Blickin mukaan tämän kauden jälkeen Tapparan päävalmentajaksi. Sveitsiläislehti raportoi tietojensa pohjalta sopimuksen olevan monivuotinen.

Zürich puolestaan vahvisti tiedotteessaan tuoreeltaan, että Grönborg, 54, jättää seuran tämän kauden päätteeksi. Grönborg on Zürichin mukaan saanut tarjouksen toiselta seuralta ja hyväksynyt sen.

Zürich valotti saaneensa Grönborgilta tiedon tämän toiselta seuralta saamasta sopimustarjouksesta lokakuun puolivälissä. Zürich oli myös tehnyt selväksi, että se halusi katsoa, miten kausi etenisi ennen mahdollisen jatkosopimuksen tekemistä Grönborgin kanssa.

– Zürichin näkökulmasta oli liian aikaista jatkaa sopimusta. Seurauksena Rikard Grönborg päätti hyväksyä tarjouksen toiselta seuralta ja jättää ZSC Lionsin kuluvan kauden päätteeksi, Zürich kertoi.

Mestarivalmentaja

Ruotsin ja Yhdysvaltain kaksoiskansalainen Grönborg on voittanut Ruotsin miesten maajoukkueessa maailmanmestaruudet apuvalmentajana 2013 ja päävalmentajana 2017 sekä 2018. Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa hän juhli maailmanmestaruutta apuluotsina vuonna 2012.

Vauhtilätkän suosimisesta tunnettu Grönborg on valmentanut vuodesta 2019 lähtien Sveitsin pääsarjassa pelaavaa Zürich Lionsia. Viime kaudella hän oli lähellä luotsata Zürichin Sveitsin mestariksi, mutta joukkue taipui hopealle johdettuaan finaalisarjaa Zugia vastaan jo voitoin 3–0.

Iltalehti uutisoi Grönborgin siirtymisestä tamperelaisen Tapparan peräsimeen ensimmäisenä keskiviikkona. Tapparaa luotsaa vielä tämän kauden Jussi Tapola.

Jukurit tekee 2-1 maalin ylivoimalla 1:35
Jukurit voitti Tapparan eilisiltana – tämä viime minuuttien ylivoimamaali jäi ratkaisuksi.

Lehdistötilaisuus: Jukurit - Tappara 4:03
Tapparan ja Jukurien päävalmentajat Jussi Tapola sekä Olli Jokinen haastattelussa ottelun jälkeen.

Juttua päivitetty kello 11.04 Zürichin tuoreeltaan ilmoittamilla tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat