Jürgen Kloppin synkkä loppuotteluiden putki päätökseen – "Tiedän paremmin kuin kukaan muu maailmassa, miltä Tottenhamista tuntuu"

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp oli helpottunut mies 2-0-voittoon Tottenhamia vastaan päättyneen Mestarien liigan loppuottelun jälkeen. Saksalainen päätti piinaavan kuuden tappion putkensa cup-loppuotteluissa.

Klopp johdatti Liverpoolin kilpailun loppuotteluun viime kaudella, jolloin he hävisivät Real Madridille. Vuonna 2013 Kloppin valmentama Borussia Dortmund hävisi loppuottelun Bayern Münchenille.

Näiden lisäksi Klopp oli häviäjien puolella kahdessa Saksan cupin loppuottelussa, Eurooppa-liigan finaalissa ja Englannin liigacupin loppuottelussa Liverpoolissa.

Mohamed Salahin ja Divock Origin maalit johdattivat Liverpoolin seuran kuudenteen eurotitteliin ja Kloppin ensimmäiseen pokaaliin sitten vuoden 2012.

– Ollakseni rehellinen, tunnen pääosin olevani helpottunut, itseasiassa perheeni puolesta. Olemme lähteneet kuusi kertaa lomalle hopeamitalin kanssa, se ei tuntunut liian hyvältä. Tämä vuosi on erilainen, tämä on perheelleni, Klopp sanoi Reutersin mukaan toimittajille ottelun jälkeen. 

– Pelaajani ja minä itkimme aika paljon kentällä, koska se oli niin tunteikasta, niin suurta. Tiedän paremmin kuin kukaan muu maailmassa, miltä Tottenhamista tuntuu.

Saksalaisluotsi antoi tunnustusta pelitapahtumia paikoin selkeästi hallinneelle vastustajalle.

– Heillä oli sensaatiomainen kausi ja olisivat ansainneet voittaa, mutta me teimme maalit oikealla hetkellä. Sanoin Mauricio Pochettinolle ottelun jälkeen, että heidän pitäisi olla suorituksestaan ylpeitä, Klopp sanoi.

Kloppin mukaan on nyt tärkeää, etteivät ihmiset kysy Liverpoolilta jatkuvasti voitottomuudesta.

– Haluamme voittaa myös, se on 100-prosenttisesti tämän joukkueen lähtökohta. Pelaajilla on parhaat vuodet edessään. Minulla on nyt paljon hopeamitaleja ja yksi kultainen, mutta olen erittäin iloinen muiden ihmisten puolesta, Klopp sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat