Jürgen Klopp tyrmää ajatuksen kilpavarustelusta Liverpoolissa – "Emme ole koskaan halunneet sitä"

11:42
Liverpool varmisti ensimmäisen valioliigamestaruutensa – Onko Jürgen Kloppin johdolla alkamassa Liverpoolin valtakausi?

Liverpoolin ei tarvitse tuhlata miljoonia siirtomarkkinoilla, jotta se voisi menestyksekkäästi puolustaa jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruuttaan ensi kaudella. Liverpoolin päävalmentajan Jürgen Kloppin mielestä seuran nykyjoukkuetta on kimuranttia parantaa.

– Ehkä tiedämme enemmän vuoden loppupuolella, jos siirtoikkuna on yhä auki, Klopp kommentoi.

– Emme voi käyttää miljoonia ja miljoonia, koska haluamme tai koska se on kivaa. Emme ole koskaan halunneet sitä. 

Päävalmentajan mielestä hänen suojattinsa ovat joukkueena jo niin hyvä kokonaisuus, ettei uudistuksille ole paljon tarvetta. Avauskokoonpanon 11 pelaajan lisäksi hänellä on viisi, kuusi pelaajaa, jotka yltävät avausmiehistön tasolle.

–  Kun katsoo joukkuetta, heti ei tule mieleen, mille pelipaikalle pitäisi hankkia vahvistuksia.

Liverpool on panostanut pitkiin pelaajasopimuksiin runkopelaajiensa kanssa ja kehittää samaan aikaan nuoria lupauksia. Nuorista ovat nousseet esiin muun muassa Walesin nuorisomaajoukkueissa pelannut Neco Williams, seuran oma kasvatti Curtis Jones ja Fulhamista hankittu Harvey Elliott.

–  Haluamme olla luovia ja löytää vaihtoehtoja seuran omista riveistä. Meillä on vielä hyviä aikoja edessä, ja kolme tai neljä pelaajaa voi ottaa isoja kehitysaskelia, Klopp sanoi.

Liverpool varmisti ensimmäisen Valioliigan mestaruutensa 30 vuoteen viime viikolla, kun haastaja ja mestaruutta puolustanut Manchester City hävisi Chelsealle. City ja Liverpool kohtaavat torstaina.

– Olen kuullut ihmisten sanovan, että mestaruus tuntuu mestaruudelta vasta, jos voitamme sen pari kertaa peräkkäin. Tämä on jotenkin englantilaista. Kun entinen seurani Borussia Dortmund voitti Saksan mestaruuden 2011, kukaan ei tullut vaatimaan toista mestaruutta, Klopp naurahti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja