"Juokse!" huusi ensihoitaja työparilleen, kun humalainen potilas tempaisi leipäveitsen esiin

Mies uhkasi kotiinsa työtehtävälle menneitä naispuolisia ensihoitajia leipäveitsellä Pieksämäellä. Viisikymppisen miehen omasta mielestä veitsen kanssa uhkailussa ei ollut mitään rikollista.

Ambulanssihenkilökunta tunsi miehen entuudestaan ja tiesi, että tämä oli ennenkin käyttäytynyt uhkaavasti humalassa. Miehen luota oli tullut aiemmin äkkilähtöjä, joten ensihoitajat käänsivät ambulanssin valmiiksi nopeaa poistumista varten.

Naiset menivät sisälle 50-vuotiaan miehen omakotitaloon ja huomasivat heti, että tämä oli tukevassa humalassa.

Mies oli yksin kotona. Hänen mielialansa tuntui ailahtelevan ja hän vaikutti muutenkin olevan arvaamattomalla tuulella.

Ensimmäinen ensihoitajista lähestyi miestä ja ryhtyi puhuttamaan tätä, toinen ensihoitajista odotteli muutaman metrin päässä hänen takanaan.

– Juokse, lähempänä ollut ensihoitaja huusi äkisti työkaverilleen.

Molemmat ensihoitajat ottivat jalat alleen. Mies oli ottanut yllättäen leipäveitsen kaapista ja nostanut sen uhkaavasti rintansa korkeudelle.

Ambulanssi pyysi hätäkeskuksesta apua

Säikähtäneet ensihoitajat pinkaisivat karkuun miehen asunnosta ja lukittautuivat ambulansiin. Juoksumatkan aikana taaempana olleelle ensihoitajalle selvisi, että asiakas uhkasi heitä veitsellä.

Mies jahtasi ensihoitajia veitsi kädessään talonsa kuistille ja huuteli sieltä jotakin, mitä ambulanssihenkilökunta ei kuullut enää sisälle autoon.

Ensihoitajat kaasuttivat samantien pois miehen pihasta, ja ilmoittivat tapahtumasta hätäkeskukseen.

Mies myönsi myöhemmin poliisikuulusteluissa, että otti puukon esille. Hän ei kuitenkaan omasta mielestään syyllistynyt rikokseen.

Etelä-Savon käräjäoikeus oli eri mieltä ja katsoi, että mies syyllistyi laittomaan uhkaukseen. Käräjäoikeus määräsi miehelle rangaistukseksi 60 päivää ehdotonta vankeutta.

Rangaistukseen vaikuttivat miehen aiemmat rikostuomiot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja