Ensihoitaja Mika joutui kauheaan tilanteeseen kesken työvuoron: Potilas uhkasi käsiaseella täysin yllättäen – tilanne johti tuomioon

15:33
Uhkailun uhriksi joutunut ensihoitaja kertoi karmeasta kokemuksesta Huomenta Suomessa vuonna 2018. Katso haastattelu yltä.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ensihoitaja Mika Länsisolan työpäivä sai karmean käänteen, kun potilas uhkasi häntä yllättäen käsiaseella. Tapaus on viimein ratkaistu oikeudessa.

Länsisola kertoi karmeasta kokemuksestaan MTV Uutisille syksyllä 2018. Uhkatilanne tapahtui keväällä 2017.

Länsisola ja hänen ensihoitajakollegansa tuolloin olivat saaneet hätäkeskukselta tavanomaisen, kiireettömän tehtävän Tuusulaan. Kaksikko oli suunnannut paikalle ambulanssilla.

Kohteessa heitä vastassa oli keski-ikäinen mies, joka täysin yllättäen nosti käsiaseen kohti ensihoitajia.

Kaksikko juoksi naapuritalolle suojaan, ja Länsisola käskytti miestä luopumaan aseesta. Sen hän lopulta tekikin, mutta uhkatilanne kesti kaikkiaan noin 10 minuutin ajan.

Kun asiaa myöhemmin selviteltiin, kävi ilmi, että potilaan uhkauksessa käyttämä ase oli erehdyttävästi oikeaa käsiasetta muistuttava kuulapyssy.

Tuomio tuli

Tapaus on nyt ratkaistu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Rikoksesta syytetty mies myönsi teon ja hänet tuomittiin laittomasta uhkauksesta 70 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Sakoista jää miehelle maksettavaa 560 euroa. 

Uhreille mies määrättiin maksamaan tuhannen euron vahingonkorvaukset kummallekin. Lisäksi mies joutuu maksamaan uhrien oikeudenkäyntikuluja.

Tuomio tuli viime kuussa ja se on lainvoimainen. Syy miehen käytökselle ei käräjäoikeuden tuomiosta selviä, mutta Länsisola kertoi aiemmin ensihoitajien saaneen tehtävän miehen luokse, sillä lähiomainen oli huolissaan tämän voinnista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja