Julkisuuden paineita, salailua ja perheonnea – näin Antti Kaikkosen ja Satu Taiveahon rakkaustarina eteni

Poliitikkopariskunta Antti Kaikkonen ja Satu Taiveaho ilmoittivat 21. syyskuuta jättäneensä avioerohakemuksen. Pariskunta piti yhtä kahdentoista vuoden ajan.

Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen ja SDP:n entinen kansanedustaja Satu Taiveaho ilmoittivat jättäneensä yhdessä avioerohakemuksen perjantaina 21. syyskuuta. Taiveaho kertoi asiasta Facebookissa. 

Päivityksen mukaan pariskunnan eroon ei liity sen suurempaa dramatiikkaa ja että he pyrkivät järjestämään asiansa painottaen lastensa etua. Taiveaholla ja Kaikkosella on kaksi sijaislasta.

– Olen pahoillani, ettemme osanneet tulla toinen toisiamme tarpeeksi puolitiehen vastaan, Taiveaho kirjoittaa.

Alku salaillen

Kaikkonen ja Taiveaho tapasivat toisensa yli kymmenen vuotta sitten eduskunnassa. Tuolloin Taiveaholle jäi Kaikkosesta saman tien myönteinen kuva, sillä hän vaikutti huumorintajuiselta, fiksulta sekä järjestelmälliseltä persoonalta. Kaikkonen taas on kertonut kiinnittäneensä huomiota muun muassa Taiveahon iloiseen luonteeseen.

Vaikka kaksikko pitikin toisistaan, Taiveaho ei missään vaiheessa ajatellut, että pari kulkisi yhteistä tietä pitkin tulevaisuudessa. Kaikkonen teki paljon töitä sen eteen, että kaksikosta voisi tulla enemmänkin, mutta Taiveaho ei kuitenkaan tuntenut oloaan heti varmaksi asian suhteen. 

– Minä pohdin suhdettamme aika pitkään, koska pelkäsin, että menetämme loistavan ystävyytemme, jos meidän seurustelumme ei toimikaan, Taiveaho muisteli Meidän tarina -ohjelmassa syksyllä 2017.

Julkisuuden paineet

Julkisessa ammatissa työskennellyt pariskunta joutui alusta asti kokemaan paineita suhteestaan. Taiveaho on kertonut pelänneensä kaksikon seurustelun alussa julkisuutta, joka suhteesta aiheutuisi. 

– Meihin kohdistui hirmuinen julkisuus ja suhdettamme spekuloitiin pitkään. Salakuvia löytyi milloin mistäkin, Taiveaho muisteli suhteen alkuaikoja syksyllä 2017.

Keväällä 2006 pariskunnan välit kuitenkin lämpenivät entisestään, ja vähitellen alkanut tapailu muuttui pian seurusteluksi. 

Hitaan ja harkitun alun jälkeen Taiveahon ja Kaikkosen suhde eteni nopeasti. Keväällä 2006 kaksikko meni kihloihin ja häitä juhlittiin vuonna 2008. 

Perhe alkaa muodostua

Vuonna 2014 Kaikkonen ja Taiveaho saivat ensimmäisen sijaislapsensa. Seuraavana vuonna perhe kasvoi vielä toisella sijaislapsella. 

Syksyllä 2014 pariskunta kertoi tunteikkaana Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa hetkestä, jolloin heidän ensimmäinen lapsensa saapui kotiin. 

– Rakastuin pikkumieheen heti. Se oli koskettava hetki ja tunteet olivat pinnassa, Taiveaho kuvaili ohjelmassa. 

– Muistan, kuinka autolla ajoimme kotiin. En meinannut uskoa sitä todeksi, Kaikkonen puolestaan kertoi herkistyneenä. 

Pariskunta oli halunnut vanhemmiksi jo pitkään, mutta matka oli ollut heille vaikea. Kaikkonen ja Taiveaho kävivät läpi lapsettomuushoitoja sekä adoptioprosessin, joka kaatui lopulta Kaikkosen vaalirahaoikeudenkäyntiin. 

– Niitäkin vaiheita on ollut, kun on ollut todella surullinen ja vihainen, ja miettinyt, miksi juuri meille käy näin. Nykyään toki pystyy jo iloitsemaan muiden ihmisten perheonnesta. Mutta on totta, että etenkin juhlapäivät nostavat lapsettomuudestä kärsiville tunteet pintaan, Taiveaho kuvaili lapsettomuutta ELC-ohjelmassa.

Yhteinen päätös lopusta

Kahdentoista yhteisen vuoden jälkeen Kaikkonen ja Taiveaho päätyivät jättämään yhteisen avioerohakemuksen perjantaina 21. syyskuuta. Kaikkonen kommentoi eroa Facebook-tilillään perjantai-iltana. 

Päivityksessään Kaikkonen kertoi, ettei kyse ole hetken mielijohteesta. 

– Arvaan, että tämä tieto on ikävä uutinen monelle, jotka ovat niitä kanssamme eri tavoin myötäeläneet. Toivomme kuitenkin ymmärrystä ratkaisullemme. Voin vakuuttaa, että emme ole luovuttaneet helpolla, vaan aina yrittäneet jatkaa yhdessä eteenpäin.

Kaikkonen pohtii, että avioerot harvoin ovat helppoja, ja tuskin tämäkään on. Hän toteaa viisaiden sanojen löytämisen olevan tällä hetkellä vaikeaa. 

– Mutta Satu, iso ja lämmin kiitos Sinulle kaikesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja