Esitteleekö Samsung huippupuhelimensa heti Nokian julkistuksen jälkeen?

Korealaisen Samsungin uskotaan julkistavan uuden Galaxy S5 -lippulaivakännykkänsä maanantaina illalla.

Yhtiö järjestää tuolloin Barcelonan MWC-mobiiliteknologiamessuilla "Unpacked 5" -tilaisuuden.

Nokia puolestaan järjestää oman tilaisuutensa aiemmin samana aamuna. Odotettujen julkistusten väliin jää vain siis joitakin tunteja. Nokialta odotetaan kuumeisesti Googlen Android-järjestelmään pohjautuvaa kännykkää.

Galaxy S5 -kännykän kotinäppäimen yhteydessä uskotaan olevan sormenjälkilukija. Lisäksi laitteessa huhutaan olevan 5,24-tuumainen Full HD -näyttö, 16 megapikselin kamera sekä pöly/vesitiivis kuori.

Samsungin uskotaan myös julkistavan uuden sukupolven Galaxy Gear 2 -älykellon.

Kiinalaiset laitevalmistajat tulevat vauhdilla

Uutistoimisto AFP kertoo tutkimusyhtiö Gartnerin tutkimuksesta, jonka mukaan Samsung myi viime vuonna 300 miljoonaa älypuhelinta. Tämä on tuplasti enemmän verrattuna kilpailija Applen myyntilukuihin.

Samsungin ja Applen kamppaillessa mobiilimaailman herruudesta kiinalaiset laitevalmistajat ovat valtaamassa vahvasti alaa. Asiantuntijoiden mukaan huomiota on syytä kiinnittää myös internetjättien alati kasvavaan merkitykseen.

Gartnerin tietojen mukaan vuoden 2013 viimeisellä vuosineljänneksellä kiinalaiset Huawei ja Lenovo olivat saavuttaneet älypuhelinmyynnissä jo kolmannen ja neljännen sijan. Niinikään kiinalainen ZTE tulee myös heti näiden takana.

Muitakin kiinnostavia julkistuksia luvassa

Nokian ja Samsungin julkistusten lisäksi MWC-tapahtuman tiimoilta on odotettavissa muitakin mielenkiintoisia laitejulkistuksia.

Sony saattaa julkistaa uuden Xperia-älypuhelimen.

Taiwanilaiselta HTC:lta, ZTE:ltä ja Huaweilta ja ongelmiin ajautuneelta Blackberrylta odotetaan myös lähiaikoina uusia julkistuksia.

Lue myös:

    Uusimmat