Jukurit-valmentaja malttoi hetken, mutta paiskasi sitten täyslaidallisen tuomariston suuntaan – katso purkaus videolta

Lehdistötilaisuus: Jukurit - Tappara 4:16
Jukureiden Jari Kauppila ei säästellyt sanojaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Apuvalmentaja Jari Kauppila edusti Jukureita Tapparaa vastaan pelatun SM-liiga-ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa lauantaina. Syy oli selvä. Päävalmentaja Marko Kauppinen lensi suihkuun ottelun toisessa erässä.

Kauppinen ei voinut hyväksyä ottelun tuomariston toimintaa tilanteessa, jossa Jukurien Brandon Yip oli saamassa kahden minuutin rangaistusta. Kiekko näytti olevan jo Jukurien hallussa, mutta peliä ei vihelletty poikki.

Voit katsoa Kauppisen ulosajon alla olevalta videolta.

Jukurit-valmentaja Marko Kauppinen poistettiin pelistä 1:39

Koska Kauppinen ei tullut lehdistötilaisuuteen kertomaan näkemystää, varmaa syytä kiukustumiseen ei ole tiedossa. Ilmeisesti sekä jäähy että sen jälkitilanne kismittivät.

Lehdistötilaisuudessa apuvalmentaja Kauppila pääsi heti vastaamaan kuumaan kysymykseen ottelusta.

Miten kotijoukkueessa näitte tuon tunteikkaan ja tilannerikkaan ottelun?

–No joo, että... Miten sen nyt näkee, jokainen näkee, miten näkee. En tiedä. Tuomarit ainakin näki jotenkin eri tavalla kuin me varmaan, Kauppila muotoili vielä maltillisesti.

Seuraavan kysymyksen kohdalla Kauppila ei sitten enää pidätellyt.

Oliko sitten noissa jäähyissä sanomista?

– Varmaan oli sanomista, jos päävalmentaja lentää pihalle. Täällä yritetään kehittää pelaajia koko kausi, välillä tuntuu, että yritetäänkö joka muussa paikassa kehittää tätä toimintaa. Tietysti, jos meillä pelaaja vetää vihkoon, se joutuu välillä kärsiin siitä, että se on katsomossa. Jossain muualla se ei mene ihan näin.

Voit katsoa Kauppilan purkauksen pääkuvan videolta.

Kauppinen ajettiin ulos pelin oleessa 2–3 Tapparalle. Pian tuon jälkeen Tamperelaiset nakuttivat kolme maalia pikatahtiin, eikä ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Tappara voitto ottelun lopulta maalein 7–4.