Jukka Leino MM-pujottelun suomalaisjokeri?

Pujottelija Jukka Leinon murtautumista alppihiihdon terävimpään kärkeen on odotettu jo muutaman vuoden ajan. 28-vuotiaalla Leinolla on mahdollisuus nousta Suomen yllätyskortiksi Ruotsin Åressa järjestettävissä MM-kisoissa. Miesten pujottelu lasketaan 17. helmikuuta.

MM-kisojen pujottelussa on ajoittain tapahtunut suuria yllätyksiä. Suomalaisittain paras muisto isommasta yllätyksestä on Yhdysvaltain Vailista vuodelta 1999, kun nuori Kalle Palander yllätti kärkilaskijat huikealla suorituksellaan. Leinon mukaan MM-pujottelussa yllätysmahdollisuus piileekiin siinä, että huippulaskijoille tulee paljon ulosajoja.

- MM-kisat ovat erilaiset kuin maailmancupin kisat. Mailla on kiintiö jokaiseen kisaan, jonka vuoksi laskijoita on vähemmän. Lisäksi huippulaskijat haluavat voittaa, jolloin otetaan enemmän riskejä. Riskinotosta seuraa sitten enemmän ulosajoja. Tosin Åressa MM-pujottelurinne on melko helppo, Leino toteaa MTV3:n Huomenta Suomelle.

Leinon valmistautuminen MM-vuoteen ei sujunut kaikkein parhaiten, sillä edellisen talven jäljiltä hän joutui käymään polvileikkauksessa kauden jälkeen.

- Tähän kauteen oli vaikea lähteä. Heinäkuun lopulla olin vielä melko varma, että en laske koko kaudella. Polvi oli todella kipeä, vaikka kyseessä olikin vain kierukkavamma. Kuntoutuksen kanssa oli paljon työtä, mutta polvi on ollut yllättävän hyvä, Leino sanoo.

MTV3 Internetin tiimi on paikan päällä Åressa ja raportoi tapahtumista alppihiihtosivuillamme ja Netti-tv:ssä joka päivä. Myös MTV3-kanavalla nähdään runsaasti Åre-aiheista ohjelmaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat