Jukka Jalonen lyö pöytään herkullisen NHL-väitteen Anton Lundellista – "Kaikki merkit viittaavat siihen"

HIFK:n Anton Lundellin uskomaton tehoilta – kaikki tehopisteet 2:07
Nuorten Leijonien johtaviin pelaajiin lukeutuva Anton Lundell teki tuhoisaa jälkeä marraskuussa Jukureita vastaan.

Anton Lundell, 19, on ollut yksi SM-liigan syksyn isoimpia tähtiä. NHL-huippulupaus on takonut kovaa jälkeä HIFK:n paidassa. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on seurannut ilolla Lundellin otteita. Jalosen mukaan Lundell teki häneen vaikutuksen jo vuosia takaperin.

Lundell oli aiemmin syksyllä valokeilassa, kun hänet varattiin NHL-draftin ensimmäisellä kierroksella Florida Panthersiin. Tämä tapahtui vuorolla 12.

Sen jälkeen Lundell on ollut liekeissä kotimaan kaukalossa.

Syyskauden 17 liigaottelussa hän on takonut 12 maalia ja 20 tehopistettä.

Lundell olisi ollut tyrkyllä myös Leijonien Karjala-turnauksen miehistöön, ellei hänen olisi ollut tarkoitus osallistua Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetapahtumaan. Tuolloin Suomen ottelut peruuntuivat, kun Ruotsin joukkueessa todettiin useita koronatapauksia.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen näki Lundellin ensimmäistä kertaa tositoimissa neljä vuotta sitten.

– Hän pelasi silloin alle 16-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Riihimäellä kaksi Slovakia-ottelua. Näin ne pelit paikan päältä. Pidin hänestä, hänen pelaajaprofiilistaan ja ennen kaikkea siitä, millainen asenne hänellä oli peliä kohtaan, Jalonen muistelee MTV Urheilulle.

– Hän on mennyt koko ajan eteenpäin ja hän on jo nyt todella loistava pelaaja. 

– Olen tykännyt erittäin paljon hänen otteistaan, Jalonen hehkuttaa.

Jalonen luottaa vahvasti siihen, että Lundell tekee piakkoin ison hyppäyksen.

– Hän on sentyyppinen pelaaja, joka ottaa nopeassa ajassa paikan NHL:n pelaavasta kokoonpanosta. Kaikki merkit viittaavat siihen, Jalonen väittää.

– Hän pystyy pelaamaan kokonaisvaltaista jääkiekkoa. Ja vaikka en tunnekaan häntä niin hyvin, niin sen perusteella, mitä kaukalossa näkee, hän vaikuttaa hyvin tervepäiseltä kaverilta.

Antoisa reissu väliin

Jaloselle nuorten pelaajien valmentaminen ei ole mikään uusi juttu. Jalonen toimi Nuorten Leijonien päävalmentajana alkuvuodesta 2016. Tuolloin Sebastian Aho, Patrik Laine, Jesse Puljujärvi, Mikko Rantanen, Kasperi Kapanen ja kumppanit takoivat hurjaa jälkeä jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kotikisoissa. Taival päättyi kultajuhliin.

Jalonen on ollut viime vuosina paikan päällä nuorten kisoissa. Tällä kertaa kuvio muuttuu.

– Harmi, että en pääse paikan päälle, Jalonen surkuttelee.

Taustalla ovat tiukat turvatoimet. Tämänkertaiset kisat järjestetään Kanadan Edmontonissa niin sanotussa NHL-kuplassa. Pelit pelataan tyhjille katsomoille ja turnauksessa mukana olevat joukkueet ovat eristyksessä ulkomaailmasta.

Kisoihin lähtö vaatisi pitkiä karanteenijaksoja. Tämän myötä Jalonen jää Suomeen.

– Olisi hienoa päästä taas mukaan, mutta nyt pitää seurata pelit television välityksellä. Ja jos tarvetta on, tai tulee ajatuksia, niin voin jutella Antti Pennasen (Nuorten Leijonien päävalmentaja) tai Kimmo Oikarisen (U20-joukkueen GM) kanssa. Ihan siinä tapauksessa, jos itse huomaa jotain, mitä mahdollisesti voisi tehdä paremmin. Tai mitä ikinä tuleekaan mieleen. Jos he tarvitsevat apua, niin sitä annetaan. 

Pennanen on Jaloselle hyvin tuttu apulenkki. Entinen HPK-päävalmentaja toimi Jalosen apuvalmentajana niin vuoden 2016 nuorten MM-kultajoukkueessa kuin kevään 2019 miesten MM-kultamiehistössä.

– Heillä on todella pätevä valmennustiimi kasassa ja luotan heihin täysin. Mutta jos he haluavat apua, niin olen valmis antamaan sitä, Jalonen lupaa.

Nuorten MM-kisat käynnistyvät tapaninpäivänä. IFK-tähti Lundell ja Suomen joukkue kohtaavat avausottelussa Saksan.

Lue myös:

    Uusimmat