NHL-huippulupaus Anton Lundell yllättävän takaportin kautta Leijoniin? – Jukka Jalonen: "Koskaan ei voi sanoa ei koskaan"

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen Ruotsi-otteluiden peruuntuminen voi johtaa käänteisiin myös Leijonien tasolla. A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ei suorilta käsin kiistä sitä, etteikö NHL-huippulupaus Anton Lundell voisi liittyä miesten joukkueen mukaan viikonlopun Ruotsi- ja Tshekki-otteluihin.

Leijonat tahkoaa tällä hetkellä Karjala-turnausta, kun taas Nuorten Leijonien piti pelata tuplaottelut Ruotsia vastaan.

Toisin kävi.

Ruotsin joukkueesta löytyi positiivisia koronatapauksia, minkä myötä ottelut päätettiin varatoimenpiteenä perua.

Täten ne alle 20-vuotiaiden maajoukkueen pelaajat, jotka olivat suuntaamassa Ruotsiin, ovat periaatteessa Leijonien käytettävissä.

Terävin esimerkki on HIFK:n tähtisentteri Anton Lundell, joka varattiin ensimmäisellä kierroksella muutama viikko sitten järjestetyssä NHL-draftissa.

– Koskaan ei voi sanoa ”ei koskaan”. Tuo ei ole tullut kuitenkaan mieleen, ainakaan tässä vaiheessa, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi torstain Venäjä-pelin jälkeen Lundellin mahdollisesta kutsusta.

Kuvioon liittyy myös toinen käänne.

– Toki, (Peter) Tiivola loukkaantui ja hän on sentteri, Jalonen jatkoi.

Ässien hyökkääjä jätti Venäjä-pelin kesken tärskyn takia. Hänen turnausjatkonsa on vaakalaudalla.

– Meillä on riittävästi pelaajia, jotta voimme vetää turnauksen loppuun asti. Katsotaan ihan rauhassa. Ei mennä asioiden edelle, päävalmentaja Jalonen pohti. 

Lue myös:

    Uusimmat