Jukka Jalonen hämmästyi – Leijonat koki oikeusmurhan MM-finaalissa: "Ei ihan tuubiin vetäneet"

Leijonat koki MM-kisojen finaalissa tappion, kun Kanada oli sitä parempi jatkoajan jälkeen lukemin 3–2. Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen antoi omilleen isot kiitokset. Sen sijaan finaalin ratkaisua edeltäneet juonenkäänteet hämmensivät Jalosta.

Leijonat kaatui saappaat jalassa, sillä se löi pöytään turnauksen parhaan suorituksensa.

– Jos pääsee pelaamaan kultamitalista ja antaa siinäkin itselleen sauman voittaa, niin kyllä silloin pitää olla aika iloinen joukkueen tekemisestä ja suorittamisesta. 10 peliä, eikä yhtään tappiota varsinaisella peliajalla. Huikea suoritus joukkueelta. Olen erittäin ylpeä pojista ja koko johtoryhmästä. Totta kai nyt tuntuu pahalta ja menee oma aikansa ennen kuin palautuu tästä henkisesti, Jalonen mietti.

– Meitä vastaan ei ollut helppoa pelata ja meitä oli erittäin vaikea voittaa. Niin kuin nyt nähtiin finaalissakin. Olimme hyviä – parempia kuin välierässä. Olimme jopa parempia suhteessa vastustajaan. Hävisimme vain maalinteossa. Semmoista se lätkä välillä on. Saksa hallitsi välieräpeliä, me tätä. Pelit päättyivät sitten toiseen suuntaan. Hieno turnaus joukkueelta. Tuolla oli myös henkilökohtaisella tasolla kovia suorituksia, Jalonen näki

Leijonilla oli omat paikkansa myös MM-finaalin erikoisuudessa – kolmella kolmea vastaan pelatussa jatkoerässä. Kanada käytti omansa tehokkaasti hyväkseen.

Jatkoajalle mahtui myös kuohuttaneita käänteitä. Ensin Anton Lundell kampattiin, kun hän oli pääsemässä nokikkain Kanadan maalivahdin Darcy Kuemperin kanssa.

Hetken päästä Hannes Björninen murjottiin laitaan selkeän jäähyn arvoisesti. Tämän myös Leijonien päävalmentaja Jalonen noteerasi.

– Björnistä vedettiin poikittaisella mailalla selkään kulmassa. Kaikkihan sen varmaan näkivät. Siitä ei tullut jäähyä – jostain syystä. Turha silleen piipittää, mutta eiväthän he ihan tuubiin vetäneet, Jalonen murahti.

Jalonen viittasi finaalin päätuomarikaksikkoon, tshekkiläiseen Martin Franoon ja venäläiseen Jevgeni Romaskoon.

Jalosta hämmästytti erityisesti se, miten tulkinnat muuttuivat.

– Sitä olisi toivonut, että linja olisi pysynyt samana koko pelin ajan. Samanlaisesta poikkarista vihellettiin aikaisemmin 2+10 ja lopussa ei enää tullut. Linja muuttui pelin aikana – se oli se juttu. Jos he olivat päättäneet olla viheltämättä hirveästi jäähyjä, niin ei siinä mitään. Varsinaisella peliajalla tuli kyllä boxeja, varmaan kaikille ihan oikeutetusti. Jatkoerässä se muuttui, Jalonen ihmetteli.

Kanada pääsi lopulta kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, mistä Nick Paul survaisi kiekon sisään.

– Meillä oli Arttu Ruotsalaisella tolppaa ja niin edelleen. Uudistus on tehty varmaan siksi, ettei haluta ampua rankkareita. Näillä mennään ja siihen pitää sopeutua. Olisimme voineet voittaa 2–1 varsinaisella – ei olisi tarvinnut mennä jatkoille, Jalonen pyöritteli.

Lue myös:

    Uusimmat