Mainos

Jukka Jalonen antoi englanniksi oppitunnin menestymisestä – suora vertaus myös Stanley Cup -finaaleihin

1:32
Jukka Jalonen kommentoi Venäjä-voittoa.

Jukka Jalonen piti kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa puheenvuoron, joka muiden maiden päävalmentajien kannatti myös kuulla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Jaloselta kysyttiin avaintekijöitä Suomen voittoon. Hän aloitti sanomalla, että Suomi onnistui puolustamisessa, mutta avasi samalla sitä filosofiaa, johon Leijonien menestys tämän kevään MM-kisoissa perustuu.

- Pelaamme kahdeksalla puolustajalla, koska haluamme, että he jaksavat puolustaa, Jalonen sanoi.

Hän avasi sitä, että jos jotkut puolustajat pelaavat yli 20 minuuttia ottelussa, Suomen pelityyli ei onnistu. Jos peliaika jakautuu tasaisesti, sitten homma toimii.

- Tällaisessa turnauksessa on 10 peliä 17 päivään, kovia pelejä. Ei voi pelata hyvin, jos peluuttaa pelaajia niin, että jotkut pelaavat yli 20 minuuttia ja jotkut kahdeksan minuuttia. Minusta se on tyhmää, Jalonen sanoi suoraan.

- Täytyy käyttää koko kokoonpanoa, neljää ketjua ja kahdeksaa puolustajaa. Haluamme pelata aggressiivisesti ja olla aktiivisia. Et voi olla aktiivinen, jos olet väsynyt. Se on yksinkertaista fysiikkaa, Jalonen sanoi.

Jalonen muistutti, että tasaiseen peluuttamiseen liittyy se, että Suomen pelaajamateriaali on erittäin tasainen. Ei siis ole syytä epätasaiselle peluuttamiselle, kun kentälliset ovat tasavahvoja.

- Ihan kuten NHL:ssä. Miksi Boston Bruins ja St. Louis Blues ovat finaaleissa? Olen nähnyt molempien pelaavan tällä kaudella, eikä se ole yllätys minulle. Molemmilla on omat parhaat pelaajansa kyllä, mutta heitä ei peluuteta liikaa. Molemmat ovat neljän ketjun joukkueita, kovaa työtä tekeviä joukkueita. Ehkä heillä on joitain supertähtiä, mutta ei samalla tavalla kuin muilla, Jalonen sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja