Juhannusporsas 21.6.2001

Toim. Sari-Leena Heilanen

Vieraana Etiketti klubista Sari Askola. Sari kertoo parhaimmat roseviini ja sangria vihjeet juhannuksen viettäjille.

Juhannusporsas

2 kg porsaankylkeä
foliota

grillauskastike:


4 dl tomaattisosetta
3 dl vettä
1/2 sipuli hienonettuna
1 dl fariinisokeria
1 rkl sinappia
1 dl punaviiniviinietikkaa
1/2 dl sitruunamehua
25g voita
2 rkl worcesterkastiketta
1-2 tl suolaa
mustapippuria ja cayennepippuria

Laita kaikki kastikeainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen poreillen noin tunti. Voitele porsaankylkipalat kastikeella ja peittele foliolla. Laita kylkipalat kypsymään uuniritilän päälle175C asteeseen noin 45-60 minuutiksi. Jos grillaat kyljen vasta seuraavana päivänä, laita se jääkaappiin huolellisesti suojattuna grillaukseen asti.

Kun grillaat kyljen, voitele kylkipala grillauskastikkeella huolellisesti. Grillaa kylki hyvässä lämmössä kummaltakin puolelta noin viisi minuuttia rapean ruskeaksi. Tarjoa juhannuspossu heti esim. grillattujen maissitähkien tai uusien perunoiden kera. Juomaksi porsaalle sopii sangria tai raikas, kesäinen roseviini.

Lue myös:

    Uusimmat