Juhannuksena uponneen partioveneen nosto sujui hyvin – Tutkijoiden raskas työ on nyt selvittää, minkä takia yksi merivartija jäi loukkuun veneen sisälle

4:46
Tuoreimmat tiedot Loviisan partioveneen onnettomuudesta – tutkinnanjohtaja kertoo, miten nosto-operaatio sujui.

Juhannuspäivänä Loviisan edustalla sattui veneturma, kun meripartiovene osui kiveen ja upposi. Onnettomuudessa menehtyi yksi merivartija. MTV Uutiset Live seurasi keskiviikkona turmaveneen nostoa Loviisassa.

Tutkinnanjohtaja Risto Haimila kertoo, että veneen nosto-operaatio sujui hyvin ja ammattitaitoisesti.

– Operaatio sujui suunnitellusti ja turvallisesti. Erittäin onnistunut moniviranomaisyhteistyönä toteutettu operaatio on saatu nyt päätökseen.

Haimila kertoo, että tutkinnassa ja nosto-operaatiossa on ollut mukana useita eri viranomaistahoja ja tutkinnassa on päästy eteenpäin.

– Yksi vaihe tutkinnasta on nyt nitkahtanut eteenpäin.

Vene saatiin ylös ennen viittä, ja hylky siirretään suojaisaan paikkaan tutkittavaksi.

– Hylky siirretään rajavartiolaitoksen valitsemaan paikkaan, jossa sekä me että poliisi pääsemme jatkamaan hylyn teknistä tutkintaa.

Turman syitä selvitetään

Partiovene nostettiin vedestä kokonaisena ja ulkoapäin se on hyvässä kunnossa lukuun ottamatta uppoamisen aiheuttanutta pohjassa olevaa repeämää.

Haimila kertoo, että tärkeä kysymys jatkossa on muun muassa se, minkä takia veneen sisältä ei onnistuttu pelastautumaan sataprosenttisesti.

– Selvitämme edelleen sitä, minkä takia vene upposi niin kuin se upposi.

Haimilan mukaan kaikkia osallisia on kuultu ja eri osapuolia kuullaan mahdollisesti vielä jatkossa. Tavoitteena on saada tutkinta päätökseen noin kahdeksan kuukauden kuluessa.

– Takaraja on 12 kuukautta, kuten kaikissa tutkinnoissamme. Se, milloin tutkinta saadaan päätökseen, riippuu siitä, miten onnistumme etenemään ja miten löydämme oikeita asioita, jotka tähän ovat vaikuttaneet.

Haimilan mukaan on huomioitava myös tietyt tekniset tutkintaa pidentävät jaksot, kuten esimerkiksi neljän viikon lausuntoaika.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja