Juha Tapio ajoitti pitkän keikkataukonsa niin, että pystyi olemaan läsnä lapsensa suuressa elämänmuutoksessa: "Tämä on sellainen aika, kun isää tarvitaan"

4:28
Juha Tapio suunnitteli vuoden 2020 Roosa nauhan – kertoo inspiraatiostaan koskettavassa haastattelussa

Juha Tapio halusi olla keikkataukonsa aikana mahdollisimman tavoitettavissa ja läsnä lapselleen, joka muutti vuonna 2020 pois kotoa. 

Muusikko Juha Tapio, 46, vietti vuoden 2020 läpi pitkään suunniteltua keikkataukoa. Nyt vuoden 2021 ollessa aluillaan Tapio työskentelee muun muassa Nelosen The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana. 

Keikkataukonsa aikana Tapio oli suunnitellut viettävänsä elämäänsä rauhallisissa merkeissä ja hänellä oli runsaasti esimerkiksi lomasuunnitelmia perheensä kanssa. Poikkeuksellisesta maailmantilasta johtuen erilaiset matkasuunnitelmat kuitenkin peruuntuivat. 

Tapio kertoi MTV Uutisille The Voice of Finland -etäpressitilaisuudessa, että mullistuksia kuitenkin riitti vuoden aikana hänen elämässään. 

– Oli menetyksiä lähipiirissä ja osa jälkeläisistä muutti omilleen, kun alkaa olemaan siinä iässä. Paljon muutoksia elämässä oli, mitkä leimaavat vuottani, mutta ne olisivat tapahtuneet toki koronasta huolimatta. Mutta esimerkiksi se, etten ollut keikoilla, vaan sain antaa rakkaille ihmisille aikaa silloin kun sitä tarvittiin, teki sillä tavalla vuodestani merkittävän, ja olin sillä tavalla tästä ajoituksesta kiitollinen. 

Lapsen muutto pois kotoa oli iso tunneryöppy Tapiolle, mihin hän kertoo yhä tottuvansa sekä oppivansa ajan kuluessa. Hän uskoo lähes jokaisen vanhemman hätkähtävän lapsen poismuuton hetkellä samankaltaisia, suuria tunteita sekä erityisesti ajatusta siitä, kuinka nopeasti aika oikeastaan kuluukaan. Tapiolla on vaimonsa kanssa kaksi poikaa.

– Eihän nuoret miehet joudu kohtaaman tämmöistä! Tapio nauraa.

Tapio kertoo tunteidensa seilanneen haikeuden sekä ylpeyden välimaastossa. Huolta on myös luonnollisesti siitä, että pärjäähän oma lapsi maailmalla. Prosessi se on kaikille, eikä aikuiseksi kasveta yhdessä yössä vaikka osoite muuttuukin. 

– Niinhän se menee, koska ihmisten täytyy lähteä omille siivilleen tavoittelemaan omia unelmiaan. Parempi, että sen uskaltaa tehdä, kuin että jäisi peräkammariin roikkumaan. 

Erityisen tärkeää Tapiolle oli kuitenkin lapsensa suuren elämänmuutoksen aikana, että hän pystyi olemaan isänä mahdollisimman hyvin tukena tilanteessa. Siksi hän mietti jo kauan sitten ajoittavansa keikkataukonsa nimenomaan näihin aikoihin.

– Ajattelin, että tämä on sellainen aika, kun isää tarvitaan, toisella tavalla. Ei tässä enää olla vaippoja vaihtamassa tai syöttämässä, mutta muuten, se, että isä on tavoitettavissa, on tärkeää. Ja se on itsellenikin tärkeää, että tiedän olevani aina tavoitettavissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja