Mainos

Joulutarina Kiinan valkokankaille

Vastikään Suomessa uusintaensi-illan saanut, Juha Wuolijoen ohjaama perhe-elokuva Joulutarina nähdään tänä jouluna 180:ssä elokuvateatterissa Kiinassa. Viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva on myyty jo aiemmin lähes sataan maahan. Aiemmin Kiinan teatterilevitykseen on päässyt Suomesta vain AJ Annilan kung-fu-elokuva Jadesoturi, jolla oli kiinalainen osatuottaja ja joka kuvattiin osin Kiinassa.

Jouluelokuvallakin tiukka seula

Kiinan elokuvasensuuri on edelleen tiukka länsielokuvalle.Kiinassa esitetään 40-50 ulkomaista elokuvaa vuosittain. -Ensimmäisessä vaiheessa sensuuri käsittelee elokuvan taloudellisia edellytyksiä ja arvioi, onko elokuvalla menestymisen mahdollisuuksia Kiinassa. Mikäli elokuva läpäisee tämän ensimmäisen vaiheen, toisessa vaiheessa arvioidaan, onko elokuvan sisältö hyväksyttävä Kiinassa, kertoo ohjaaja ja tuottaja Juha Wuolijoki.

Joulutarinan Kiinan-teatterilevitystä on valmisteltu koko syksy, mutta vielä muutama viikko sitten levityssopimus oli vaarassa kaatua. -Hetken näytti jo siltä, että Joulutarina ei ehdi jouluksi teattereihin, mutta kaikeksi onneksi myönteinen päätös tuli aivan viime tingassa, kertoo Wuolijoki.

Joulutarinan kiinalainen levittäjä Beijing Forbidden City - Trinity Pictures uskoo joulupukista kertovalla elokuvalla olevan hyvät menestysmahdollisuudet maassa, jonka elokuvamarkkinat ovat avautumassa yhä enemmän länsimaisille elokuville.

Joulutarina kertoo siitä, miten joulupukista tuli joulupukki. Se on palkittu lukuisilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Suomessa sen on nähnyt 278 000 katsojaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.