Joulupukki ilahdutti syöpäsairaita lapsia Kuopiossa – ilmestyi nosturilla sairaalan ikkunoiden taakse: "Kyyneleet tulevat silmiin"

Lasten syöpäsairaalan potilaat saivat ihanan yllätyksen Kuopiossa – katso, miten joulupukki ilmestyy potilaiden ikkunan taakse 3:18
Katso video siitä, miten joulupukki ilahdutti syöpäsairaita lapsia Kuopiossa.

Lasten syöpäsairaalan potilaat saivat torstaina iloisen jouluyllätyksen Kuopiossa, kun joulupukki nousi nosturilla vilkuttamaan jokaisen potilaan ikkunan taakse erikseen. 

Osastonhoitaja Tarja Luoma-Kyyny-Leppänen Kuopion yliopistollisen sairaalan lasten veri- ja syöpätautien osastolta kertoo lasten perheineen ihmetelleen, kun joulupukki ilmestyi vilkuttamaan heille.

– Otimme tapahtumasta ulkopuolelta videon, ja siinä voi lukea viisivuotiaan huulilta "Kato joulupukki". Kyyneleet tulevat silmiin, kun sitä katsoo, Luoma-Kyyny-Leppänen sanoo.

Henkilökunta oli saanut tiedon tapahtumasta päivää aiemmin.

– Keskussairaalan pihamaalla uutta sairaalaa rakentava Lapti-yhtiö halusi yllättää lapset. Siinä oli takana ajatus, että tehdään samaan malliin kuin Amerikassa, jossa pukki lentää porojen kanssa – täällä vain porojen tilalla oli nostokurki.

Osastolla kymmenkunta lasta

Pukki tuli viimeisenä lasten leikkiaulan ikkunan taakse jakamaan lahjoja.

– Tonttu Tomera otti joulupukilta lahjat vastaan ja sen jälkeen pukki sanoi lähtevänsä Korvatunturille 

Osastolla oli eilen noin kymmenen 2–14-vuotiasta lasta. 

– Pyrimme siihen, että lapset pääsisivät jouluaatoksi kotiin, jos vain vointi sen sallii, Luoma-Kyyny-Leppänen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat