Joulupöytä kutsuu äärelleen

Joulun juhlapöytä kutsuu luokseen. Hehkuva tekstiili saa joulukuun hämärässä lisähohdetta kynttilöistä ja tuikuista. Joulun perinteisten värien, punaisen ja vihreän, sijaan voi talvisen juhlan tunnelmaa luoda esimerkiksi valkoisella, harmaalla tai yönsinisellä liinalla. Muista liinaa hankkiessasi, millaisia astioita aiot siihen ydistää.

Punainen on, vaihtoehdoista huolimatta, edelleen ylivoimaisesti suosituin joulun sisustusväri. Kullan ja punaisen yhdistelmä on kuninkaallinen, mahtipontinen ja runsaan oloinen. Kevytkin ateria kulta-puna-liinalta katettuna tuntuu juhlavalta.

Raidallinen puna-viher-liina sopii taustaksi niin perinteisille ruskeille saviastioille kuin vaikkapa värikkäille Teema-puurokulhoille. Kuvan kankaan nimi on "Onnellinen". Joulupöydän syötäviksi koristeiksi sopivat punaposkiset omenat tai erilaiset pähkinät.

Kaunis vaalea pöytä syntyy esimerkiksi puuvillasatiinikankaasta, valkoisista tai läpinäkyvistä tuikuista ja kukista. Silkkikukat kestävät juhlasta toiseen, eivätkä lakastu omenoidenkaan vierellä. Kuvan kankaan nimi on

Fandango. Vaaleaan liinaan yhdistyvät kauniisti myös punaiset kukat ja servietit.

Jos kangasta sattuu olemaan vain pieni tilkku, voi jouluntuntua tuoda kotiinsa vaikkapa vain siistimällä sängyn viereiset yöpöydät ja asettemalla niille liinan ja lasituikun. Tuikuissakin on nykyään runsaasti värivaihtoehtoja. Lasin riittävän paksu pohja eristää pienistä lämpökynttilöistä syntyvän kuumuuden.

Sisustamisen iloa!

(LN/MTV3i)Kuvat: Marimekko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja