Joulun kaunein kattaus on yksinkertainen ja runsas – katso helpot ideat!

Jouluna pöytään laitetaan vain parasta ja kattaukseen on mukava panostaa. Pöytää voi somistaa pelkällä kynttiläasetelmalla tai vaikkapa luonnosta kerätyillä koristeilla, jotka voi huurruttaa kauniilla glittermaalilla.

Jouluna on mukava astua ruokapöytään ja kattaukseenkin halutaan panostaa. Usein toimivin vaihtoehto on laittaa ruoat noudettaviksi erilliseltä pöydältä, jolloin itse ateriointipöytä on rauhallisempi.

Yksinkertaisuus on tällä hetkellä vahva trendi, eikä pöytää kannatakkaan lastata kaikella mahdollisella. Pienelläkin pääsee pitkälle.

Kynttilöistä kaunis asetelma

Kynttilä on kaunis yksinäänkin, mutta kokoelma on näyttävä, yksinkertainen ja helppo idea toteuttaa.

Myös leveä vesiastia ja runsas määrä kellukynttilöitä on helppo mutta näyttävä kattausidea.

Kimmeltävät oksat ja kävyt

Luonnon antimet, kuten oksat ja kävyt, ovat kauniita yksinäänkin, mutta niitä voi myös somistaa eri tavoin. Askartelukaupoissa myydään esimerkiksi suihkutettavaa glittermaalia, jonka avulla oksat saa nopeasti vaikkapa valkoisen huurteisiksi tai vaikkapa näyttävän kultaisiksi.

Asettele kauniita oksia pitkittäissuuntaisesti pöydän keskelle. Oksien lomaan voit laittaa vaikkapa kynttilöitä, askarteluliikkeissä myytäviä metsän eläimiä, kulkusia tai vaikkapa pieniä tonttuja.

Myös kauniit kristallit ja joulupallot sopivat hyvin oksa-asetelman katseenkerääjäksi.

Peilipinnalla yksinkertaista ja tyylikästä

Rakastatko ylelllisyyttä? Peilipinnat yhdistettynä pieneen välkkeeseen ovat upea ja yksinkertainen katseenkerääjä, kun valot ja kynttilöiden liekit heijastuvat kauniisti peilistä.

Kukkasia pöytään

Tuoksuvat kukat ovat tärkeä osa joulua ja niistä saa myös koottua helposti näyttävän asetelman. Ideoita voit hakea vaikkapa täältä.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat