Joululiikenteessä on nyt ihan uusia vaaranpaikkoja, vaikka autoja on tien päällä vähemmän kuin aiemmin

Oikein pakattu auto voi pelastaa henkesi 5:32
Auton huolellinen pakkaaminen on turvallisen joulumatkan perusedellytyksiä. Hetken harkinta ja pieni vaivannäkö turvallisuuden eteen kannattaa.

Joulun liikenteestä odotetaan tavallista selvästi rauhallisempaa, mutta pysähdyttäessä taukopaikoille on syytä huolehtia turvaväleistä sekä käsihygieniasta ja käyttää maskia.

Koronaviruspandemia on näkynyt tänä vuonna tuntuvasti Suomen tieliikennemäärissä. Joulukuussa liikenne on ollut koko maassa noin 15 prosenttia vähäisempää kuin vuotta aiemmin. Myös joulunajan liikenteen odotetaan olevan normaalia selvästi rauhallisempaa.

Nyt kannattaa kuitenkin harkita tarkoin, onko tien päälle välttämätöntä lähteä tänä jouluna.

– Tänä vuonna korona tekee joululiikenteen ennustamisesta haastavaa. Nähtäväksi jää, minkä verran ihmiset lähtevät liikkeelle sukuloimaan. Todennäköisesti alemmat liikennemäärät heijastuvat myös joululiikenteeseen, Tieliikennekeskuksen päällikkö Kari Tarkki kertoo tiedotteessa.

Normaalisti joululiikenteen vilkkain päivä on aatonaatto, eli huominen keskiviikko. Suurimmat ruuhkapiikit ovat ajoittuneet perinteisesti kello 12–16 väliin, ja suurimmat jouluruuhkat on koettu nelostiellä, Lahden ja Mikkelin välillä sekä muilla pääkaupunkiseudulta ulospäin suuntautuvilla teillä.

Tieliikennekeskuksessa liikenteen sujuvuutta seurataan tänäkin jouluna kellon ympäri, jotta liikenne teillä sujuisi mahdollisimman turvallisesti. Tieliikennekeskus muistuttaa näin joulun alla myös ennakoivan ajotavan tärkeydestä, jotta kuljettajalla on peli- ja kelivaraa eli riittävästi tilaa ja aikaa toimia liikenteessä yllättävissäkin tilanteissa. Huomiota tulee tänä jouluna kiinnittää myös ajomatkan taukojen koronaturvallisuuteen.

– Pysähdyttäessä tauonviettoon on tärkeää huolehtia turvaväleistä, käsihygieniasta sekä käyttää maskia, Tarkki muistuttaa.

Lähde: Traffic Management Finland

Lue myös:

    Uusimmat