Joululeipä leipäkoneella tai käsin

Onko leipäkoneesi joutunut kaapin kätköihin tai vintille? Nyt on aika kaivaa näppärä kone esille ja leipoa ihanan mausteinen joululeipä! Tällä ohjeella voit leipoa leivän myös käsin.

Leipäkoneella tai käsin leivottuna 2 pitkänomaista pyöreää limppua

2½ dl vettä, omenamehua tai piimää
2 rkl öljyä
2 rkl siirappia
2½ dl omena- tai porkkanaraastetta
3 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
2 tl fenkolia
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
2½ tl kuivahiivaa (tai ½ pkt tuorehiivaa)

LEIPÄKONEELLA

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi.

Valitse normaali perusleivän ohjelma ja käynnistä tai ajasta leipäkone.

KÄSIN

Käsin leivottaessa valmista taikina normaalisti liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen tai kuivahiiva vielä vähän lämpimämpään nesteeseen. Lisää muut aineet ja alusta huolellisesti taikinaksi.

Anna kohota lämpimässä paikassa.

Leivo annoksesta 2 pitkänomaista tai pyöreää limppua. Kohota hyvin. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Voitele paiston aikana siirappivedellä.

VINKKI: Voit halutessasi vaihtaa porkkana- tai omenaraasteen peruna- tai bataattisoseeksi tai lisätä ohjeeseen vähän mantelilastuja ja/tai rusinoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat