Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Joululeipä leipäkoneella tai käsin

Joululeipä on ihanan mausteista.
Joululeipä on ihanan mausteista.
Julkaistu 09.12.2010 15:52

Onko leipäkoneesi joutunut kaapin kätköihin tai vintille? Nyt on aika kaivaa näppärä kone esille ja leipoa ihanan mausteinen joululeipä! Tällä ohjeella voit leipoa leivän myös käsin.

Leipäkoneella tai käsin leivottuna 2 pitkänomaista pyöreää limppua

2½ dl vettä, omenamehua tai piimää
2 rkl öljyä
2 rkl siirappia
2½ dl omena- tai porkkanaraastetta
3 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
2 tl fenkolia
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
2½ tl kuivahiivaa (tai ½ pkt tuorehiivaa)

LEIPÄKONEELLA

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi.

Valitse normaali perusleivän ohjelma ja käynnistä tai ajasta leipäkone.

KÄSIN

Käsin leivottaessa valmista taikina normaalisti liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen tai kuivahiiva vielä vähän lämpimämpään nesteeseen. Lisää muut aineet ja alusta huolellisesti taikinaksi.

Anna kohota lämpimässä paikassa.

Leivo annoksesta 2 pitkänomaista tai pyöreää limppua. Kohota hyvin. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Voitele paiston aikana siirappivedellä.

VINKKI: Voit halutessasi vaihtaa porkkana- tai omenaraasteen peruna- tai bataattisoseeksi tai lisätä ohjeeseen vähän mantelilastuja ja/tai rusinoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Henri Alénin kikka edulliseen pestoon: "Ihan nerokas!"Käsittämätön näky yllätti Villen kalareissulla – tätä videota on vaikea uskoa todeksiKaikki lapsilisästä: Näin lapsilisää maksetaan vuonna 2026Tietyllä ruokavaliolla merkittävä vaikutus: Pilottitutkimus havaitsi laskun masennusoireissaHalvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttäMaarit testasi eri keinoja päästäkseen eroon banaanikärpäsistä – yksi kikka oli ylivoimainen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:32
    Ruoka

    Henri Alénin kikka edulliseen pestoon: "Ihan nerokas!"

  • 16:49
    Luonto ja eläimet

    Käsittämätön näky yllätti Villen kalareissulla – tätä videota on vaikea uskoa todeksi

  • 14:15
    Vanhemmuus

    Kaikki lapsilisästä: Näin lapsilisää maksetaan vuonna 2026

  • 11:38
    Ravitsemus

    Tietyllä ruokavaliolla merkittävä vaikutus: Pilottitutkimus havaitsi laskun masennusoireissa

  • 08:44
    Halpa vs. kallis

    Halvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttä